Boli

#cauze hepatatita c #tratament hepatita c # testare heptatita c #hepatita c

Romanii, printre cei mai bolnavi europeni. Boala temuta de care acum se pot trata

Romania are una dintre cele mai mari rate de raspandire a virusului hepatitei C. Problema nu ar fi atat de grava daca romanii ar fi suficient de informati incat sa se testeze si apoi sa se trateze. Rata de succes a tratamentului este de 99,3%, dupa cum au anuntat oficialitatile. 

De Ziua Mondiala dedicata luptei impotriva hepatitei C, reprezentanti ai autoritatilor centrale, ai fundatiilor de profil si oficialitati au dezbatut problema pacientilor care sufera de aceasta boala. "România are una dintre cele mai mari rate de răspândire a virusului hepatitei C din Europa (3,23%). Deşi din pricina lipsei testării, acest procent reprezintă doar o estimare, 500.000-600.000 de români ar putea fi bolnavi cronici.

Ministerul Sănătăţii a stabilit că gestionarea hepatitei C în România reprezintă o prioritate de sănătate publică. De asemenea, Ministerul a autorizat noile tratamente revoluţionare fără interferon şi le-a înregistrat pe piaţa românească. Acum, un an mai târziu, mă bucur să aflu că circa 5.000 de pacienţi au început tratamentul inovator pentru hepatita C, cu rezultate într-adevăr extraordinare", a declarat ES Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm. 

Potrivit datelor oficiale, aproape 2.000 de pacienti care au fost tratati pentru hepatita , iar rata de succes a tratamentului este de 99.3%. Autoritatile si cei care militeaza pentru limitarea efectelor negative ale acestei boli spun ca accesul la informatie este primordial in procesul de vindecare. Primul pas este testarea, care este rapida si efcienta. Urmeaza apoi tratamentul, iar rata de vindecare este aproape perfecta. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare