Boli

#pozitie somn #sinusuri #somn #riduri #sforait

Pozitia in care dormi iti influenteaza sanatatea

Un somn bun si suficient de lung ne incarca bateriile pentru a face fata provocarilor din noua zi. Totusi, pe langa calitatea somnului si durata acestuia, pozitia in care dormi este si ea foarte importanta. Aceasta iti poate influenta atat starea de sanatate, iar in unele cazuri si aspectul fizic.


Dormitul pe o parte


Medicii sunt de parere ca persoanele care dorm pe o parte au parte de o digestie mai buna si de un reflux de acid fara probleme . Totusi, doctorii ne sfatuiesc sa nu dormim pe partea stanga (partea cu inima) deoarece o apasare constanta pe acest organ poate cauza probleme.


Pe de alta parte, persoanele care dorm in mod obisnuit pe o parte se confrunta mai devreme cu aparitia ridurilor cauzate de pozitia in care pielea sta atunci cand este asezata pe perna. In plus, aceasta pozitie de somn pune multa presiune pe pielea din jurul gurii si a ochilor.


Pozitia fetusului


Pe o parte, cu genunghii ridicati catre piept – este probabil cea mai comuna pozitie de somn deoarece este una perfect naturala. Studiile arata ca 8 din 10 oameni adopta aceasta pozitie in timpul somnului.


Aceasta pozitie de somn inlatura durerile de spate deoarece ajuta la relaxarea coloanei vertebrale si la reducerea presiunii de pe disc.  Totusi, uneori, aceasta pozitie de somn provoaca dureri la nivelul gatului si chiar dureri de cap.


Dormitul pe spate


Desi este o pozitie in care corpul se relaxeaza in totalitate, dormitul pe spate nu este deloc dea mai buna alegere pentru persoanele care sufera de astm sau care au probleme cu polipii sau sinusurile deoarece pot aparea probleme de respiratie si chiar sforait . Sforaitul apare tocmai datorita relaxariimaxilarului si a gurii, fapt care provoaca ingustarea cailor respiratorii si, in acest fel, vibratiile cauzate re respiratia grea.  In plus, studiile au demonstrat ca persoanele care dorm pe spate au un aport de oxigen mai mic, ceea ce poate fi fata pentru persoanele care au probleme cu inima.


Pe de alta parte, dormitul pe spate este benefic persoanelor care sufera de artrita sau au dureri la nivelul incheieturilor – aceasta pozitie distribuie greutatea corpului in mod egal, lucru care diminueaza disconfortul.


Dormitul pe burta


Dormitul pe burta este, inainte de orice, o solutie buna impotriva sforaitului. Totusi, aceasta pozitie de somn pune o presiune destul de mare pe gat si brate, ceea ce duce la amorteli si probleme la nivelul nervilor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare