Boli

#fumat #plasturii cu nicotina #fumator # renuntarea la fumat #nicotina #tutun #tratament fumat

Gumele si plasturii cu nicotina, tratamente ineficiente impotriva fumatului

Plasturii si gumele cu nicotina pe care milioane de fumatori le folosesc pentru a scapa de obiceiul lor nociv sunt ineficiente impotriva fumatului, pe termen lung. Aceasta este concluzia la care a ajuns o echipa de cercetatori care au studiat terapia cu inlocuitori de nicotina.

Studiul a fost realizat pe un esantion de peste 800 de persoane care incercau sa renunte la fumat , pe o perioada de cativa ani.

Produsele cu nicotina au fost eficiente in studiile medicale, ceea ce simplifica lupta fumatorilor cu acest viciu si care puteau renunta la fumat relativ usor, pe termen scurt.

Recentul studiu arata insa ca fumatorii care au folosit produse cu nicotina s-au declarat nemultumiti de efectele acestor produse pe termen lung.

Daca vrei insa sa o iei treptat si sa scapi de viciul tau in etape, iti recomandam sa incerci tigarile electronice cu mai multe concentratii de nicotina destinate celor care vor sa renunte la fumat. Poti comanda o astfel de tigara direct de pe internet. Te20 este o alegere foarte buna in acest caz, fiind un magazin online de tigari electronice originale bine aprovizionat. Acesta ofera tigari electronice, consumabile pentru tigara electronica DSE 901, DSE 510 si tigara electronica eGo plus accesorii pentru acestea. Te20.ro ofera cele mai mici preturi si dispun de livrare rapida in toata tara. Te-ai convins? Atunci intra pe  www.te20.ro si comanda tigara ta electronica menita sa te scape de acest obicei nesanatos.

Tratamentele cu nicotina, ineficiente

La studiu au participat 787 de adulti, care renuntasera la fumat de putina vreme. Ei au fost monitorizati pe parcursul a trei perioade: 2001 - 2002, 2003 - 2004 si 2005 - 2006. In cadrul studiului, voluntarii au indicat ce fel de substitut cu nicotina au folosit pentru a-i ajuta sa renunte la fumat.

Printre cele mai folosite s-au numarat plasturii, gumele de mestecat si spray-urile nazale. Voluntarii mai indicau si cea mai lunga perioada in timpul careia au apelat la aceste substitute cu nicotina. Cei mai multi dintre voluntarii care incercau sa se lase de fumat au apelat si la consiliere psihologica .

Rezultatele studiului arata ca o treime dintre cei care renuntasera recent la fumat si-au reluat acest obicei. In grupul celor care au reinceput sa fumeze, cercetatorii nu au gasit nicio diferenta intre persoanele care au apelat la subtitute nicotinice mai mult de sase saptamani consecutiv si cele care nu au folosit nicio terapie. Nu au fost descoperite diferente nici intre cei care fumau mult si cei care fumau mai putin.

Specialistii sunt insa de parere ca produsele cu nicotina sunt esentiale pentru tratarea pacientilor care isi doresc sa renunte la fumat si sunt folosite in tratamente combinate, in functie de cerintele fiecarui pacient in parte.

Produsele cu nicotina au dat nastere la numeroase controverse inca din anul 2002, numeroase studii indicand ca nu ofera niciun beneficiu.
 

Ce este terapia de substitutie cu nicotina

Terapia de substitutie cu nicotina include tratamente cu produse precum plasturi, guma de mestecat, tigari electronice , tigari din plante, care contin nicotina.

Nicotina este substanta care da dependenta fizica a fumatorului, iar simptomele care se resimt la renuntarea la tutun sunt cele ale sevrajului de nicotina. Aceste simptome pot fi evitate prin folosirea produselor cu nicotina, dar care nu contin monoxid de carbon si gudron, substante extrem de nocive.
 

Vointa, importanta in procesul de renuntarea la tutun


Cercetatorii cred insa ca ceea ce se intampla in realitate este foarte diferit de rezultatele din clinicile de specialitate. Acestia sunt de parere ca tratamentele alterntive cu nicotina ajuta la renuntarea la tutun pe termen scurt si nu previn revenirea la acest viciu.

Si in acest caz, vointa joaca un rol important. Alti factori care contribuie la fumat sunt si mediul inconjurator, suportul primit din partea familiei si prietenilor, dar si regulile interioare de la locul de munca.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare