Boli

#doza trei #Valeriu Gheorghita #covid #vaccinare

Persoanele care au avut Covid si au schema completa de vaccinare trebuie sa faca si doza trei? Explicatiile lui Valeriu Gheorghita

Medicul Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare anticovid, a oferit raspunsuri si explicatii pentru persoanele care au avut covid si au schema completa de vaccinare in ceea ce priveste administrarea dozei booster.

 

Valeriu Gheorghita a declarat ca aceste categorii de persoane pot amana doza a treia de vaccin, insa, la un moment dat, vor trebui sa faca si doza booster pentru o protectie mai mare. Totusi, acesta a precizat ca potrivit studiilor, intr-adevar, aceste categorii de persoane au un raspuns imun mult mai ridicat care se mentine pe o perioada mai indelungata.

„Intrebarea pe care o punem este cate beneficii vom avea daca facem sau nu aceasta doza dupa minim 6 luni. Datele ne arata ca intr-adevar persoanele trecute prin boala si care au si o schema completa de vaccinare cu doua doze au un raspuns imun mult mai ridicat si care se mentine pe o perioada mult mai lunga. In cazul acestor persoane se poate amana decizia de a-si face aceasta doza de rapel. Asta nu inseamna ca nu vor avea nevoie la un moment dat, pentru ca nu stim care este valoarea-prag a anticorpilor la care sa fim convinsi ca omul nu mai are protectie”, a spus medicul Valeriu Gheorghita intr-o conferinta de presa.

Insa, daca aceste persoane vor sa se vaccineze si a treia oara, o pot face oricand isi doresc acest lucru, fara a exista careva riscuri cauzate de faptul ca au trecut prin boala in ultimele 6 luni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare