Boli

#viata sanatoasa #sanatate #magneziu

Magnezinul, multiple beneficii pentru sanatate! Cum iti poate salva viata

Magneziu este un mineral esential pentru buna functionare a organismului si pentru o stare de sanatate cat mai buna. Studiile facute de-a lungul anilor au demonstrat cum magneziul sustine functiile muschilor si a nervilor, regleaza nivelul de sange din organism, imbunatateste sanatatea oaselor si mentine tensiunea arteriala in limite normale. Sunt multe persoane care insa nu constientizeaza importanta magneziului si considera suficiente suplimentele de calciu si vitamina D. Iata care sunt multiplele beneficii pe care magneziul le are si cum iti poate salva viata.

Reduce riscul aparitiei diabetului de tip 2

Un studiu realizat in urma cu cativa ani a demonstrat faptul ca persoanele care au o dieta bogata in magneziu prezita un risc cu pana la 17% mai mic de a face diabet de tip 2. De asemenea, consumul de magneziu poate duce la imbunatatirea rezistentei la insulina si a controlului nivelului de zahar din sange in cazul persoanelor care sufera de diabet de tip 2.

Intareste sistemul osos

Magneziul este important pentru sanatatea oaselor, la fel ca si calciul si vitamina D. De fapt, cresterea nivelului de calciu fara administrarea de magneziu poate fi ineficienta si poate duce chiar la aparitia bolilor de inima.

Scade tensiunea arteriala

Suplimentele de magneziu ajuta la scaderea tensiunii arteriale. In urma unor cercetari, s-a constat ca administrarea suplimentelor de magneziu pot scadea cu pana la 2 puncte atat tensiunea arteriala sistolica, cat si pe cea diastolica. In schimb, persoanele care nu au fost diagnosticate ca fiind hipertensive nu trebuie sa ia magneziu preventiv.

Previne aparitia migrenelor

Studiile arata ca persoanele care se confrunta in mod constant cu migrene sufera de deficienta de magneziu. Suplimentele cu magneziu au rolul de a preveni aparitia migrenelor, iar cei care se confrunta cu aceasta afectiune frecvent pot scapa de durerile de cap intense.

Imbunatateste performantele sportive

Sportivii profesionisti au o dieta bogata in alimente bogate in magneziu. Magneziu are doua roluri esentiale in privinta performantelor sportive: ajuta la alimentarea muschilor prin imbunatatirea fluxului de glucoza si ajuta corpul sa scape de acidul lactic (care poate duce la rigiditatea post-antrenament). Ambele procese te ajuta sa iti pastrezi energia pe toata durata antrenamentului.

Reduce nivelul de stres

Magneziul are un rol important in reducerea nivelului de stres si a anxietatii. Stresul este un factor important care conduce la scaderea nivelului de magneziu. Atunci cand simti nevoia sa mananci ciocolata cand treci printr-un episod tensionat, mananca ciocolata neagra pentru ca este bogata in magneziu.

Imbunatateste starea de spirit

Daca suferi de depresie, dieta ta alimentara ar putea avea un efect asupra starii tale de spirit. Cercetatorii au descoperit o legatura intre deficienta de magneziu si numarul mare de persoane sub 65 de ani care sufera de depresie. Magneziul te ajuta sa previi anxietatea, durerile premenstruale si imbunatateste starea de spirit.

Reduce inflamatiile

Inflamatiile cronice au fost asociate cu un risc crescut de diabet de tip 2, cu afectiuni cardiovasculare sau cu o serie de boli cronice. In urma unui studiu efectuat in randul femeilor de varsta mijlocie s-a constat ca cele cu cel mai scazut nivel de maganeziu in organism aveau cel mai ridicat nivel de inflamatie. Administrarea de suplimente cu magneziu poate scadea procentul de grasime din corp, una dintre cele mai cunoscute cauze ale inflamatiilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare