Esti insomniac? 4 lucruri pe care sa NU le faci dupa o noapte alba

Boli

#sport #cofeina #insomnii #noapte alba #bauturi energizante #nesomn

Esti insomniac? 4 lucruri pe care sa NU le faci dupa o noapte alba

Dupa o noapte alba, in care te-ai uitat pe pereti si nu ai reusit sa inchizi un ochi, tentatia este ca in urmatoarea zi sa dormi ore in sir, sa bei energizante si cafele nenumarate pentru a reusi sa faci fata unei zile de munca! Gresit, spun medicii, care avertizeaza asupra lucrurilor pe care NU trebuie sa le faci sub nicio forma dupa o noapte de insomnie, oricat de tentante ar fi!

1. Nu da iama in bauturile energizante

Dupa o noapte in care te-ai intors de pe o parte pe alta in incercarea de a dormi macar cateva ore, stii bine ca o singura cafea nu va reusi sa-ti tina ochii deschisi la birou, de aceea, te opresti in primul magazin si iti cumperi cateva sticle de bauturi energizante. Este indicat sa te limitezi doar la o cafea mai tare si atat, intrucat aceste bauturi iti pun in pericol sanatatea inimii si iti pot da peste cap orarul de somn, afectandu-ti sever buna functionare a organismului.

2. Nu exagera cu bauturile cu cofeina

Dupa o noapte de nesomn, primul lucru pe care vrei sa-l faci dimineata, inainte de o zi lunga la serviciu, este sa bei vreo doua cafele si sa variezi oferta de bauturi cu cofeina cu ceaiuri si sucuri. Nu exagera cu portiile de cofeina, intrucat iti pui sanatatea in pericol. In plus, efectul acestora s-ar putea resimti in seara urmatoare, cand, in loc sa te odihnesti, vei fi din nou insomniac.

3. Nu dormi toata ziua urmatoare

Specialistii sustin ca portiile de somn "servite" a doua zi dupa o noapte alba sunt o capcana periculoasa, care ti-ar putea face mai mult rau decat bine. Puiul de somn de doar 15 minute, care ar fi binevenit, de altfel, s-ar putea transforma, fara sa iti dai seama, in cateva ore bune, la rand. In acest caz, seara urmatoare, cand ar trebui sa te culci la o ora rezonabila pentru a-ti reincarca bateriile, te vei uita pe pereti, intrucat starea de somn va intarzia sa apara. Este mai indicat sa eviti sa dormi ziua si sa te culci cat mai devreme, in seara urmatoare.

4. Nu face sport

Nici prin cap sa nu-ti treaca ca a doua zi sa te apuci de sala. Chiar daca miscarea fizica este o sursa de energie si vitalitate, sa nu crezi ca este "remediul" ideal pentru reincarcarea bateriilor pierdute cu o seara inainte. Dupa o noapte alba, organismul este slabit, nivelul zaharului din sange scazut, iar colesterolul si ritmul cardiac sunt modificate din cauza lipsei de odihna. Pe langa faptul ca te pot epuiza, s-ar putea sa nu te lase sa adormi nici in seara urmatoare, eliberand-ti adrenalina in corp.

Sursa foto: thehealthymind.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare