Boli

#curcumin #piper negru #organism #sanatate

Curcuminul si piperul negru: duo imbatabil pentru sanatatea intregului organism

Turmericul, cunoscut si sub denumirea de „condimentul auriu”, este o planta care creste in Asia si America Centrala. Desi este folosit in medicina traditionala indiana de mii de ani, cercetarile recente au confirmat ca turmericul are numeroase beneficii medicinale, iar atunci cand este combinat cu piperul negru, proprietatile sale sunt imbunatatite de pana la 20 de ori.

Ce este curcuminul?

Curcuminul este un puternic antioxidant si are proprietati antiinflamatorii, antibacteriene si anti-fungice. Compusii activi din turmeric se numesc curcuminoizi, polifenoli cu numeroase avantaje pentru sanatate.

Continutul de curcumina din condimentul de turmeric este redus (aproximativ 3%), iar absorbtia slaba de catre organism nu ne permite sa ne bucuram de toate beneficiile sale. Majoritatea studiilor efectuate pe aceasta planta folosesc extracte standardizate de turmeric care contin curcumina pura, la un nivel ce nu poate fi atins folosind doar condimentele de turmeric.

Ce beneficii aduce piperul negru?

Piperul negru contine piperina, compus bioactiv, care este un alcaloid precum capsaicina, componenta activa din pudra de chili si ardeiul cayenne.

Piperina ajuta la ameliorarea greturilor, a durerilor de cap si a digestiei precare si are, de asemenea, proprietati antiinflamatorii. Totusi, cel mai important beneficiu al acesteia este capacitatea sa de a stimula absorbtia curcuminului, facilitand trecerea substantei active prin peretele intestinal, direct in fluxul sanguin.

Duo imbatabil pentru sanatate

Inflamatia este o problema majora atunci cand devine cronica si ataca in mod agresiv organismul prin aparitia bolilor de inima, a cancerului, sindromului metabolic, bolii Alzheimer si diverselor afectiuni neurodegenerative. Curcuminul ajuta la combaterea inflamatiei cronice si are o importanta deosebita in prevenirea si chiar tratarea acestor boli.

Ajuta la prevenirea cancerului

Mai multe studii indica faptul ca atat curcuminul, cat si piperina, reduc replicarea celulelor canceroase si inhiba cresterea tumorilor. Studii suplimentare confirma efectul de protectie impotriva cancerului de prostata, pancreatic, colorectal si mamar.

Ajutor in digestie

De mii de ani, curcuminul imbunatateste activitatea enzimelor digestive din intestin, ajuta corpul sa proceseze alimentele mai rapid, faciliteaza absorbtia nutrientilor si contribuie la reducerea inflamatiei intestinale.

Creste capacitatea antioxidanta a organismului

Stresul oxidativ este o cauza majora in imbatranirea prematura a organismului si in aparitia multor afectiuni. Curcuminul are efect antioxidant puternic: neutralizeaza radicalii liberi care determina imbatranirea si imbolnavirea, stimuleaza propriile enzime antioxidante ale corpului si imbunatateste functia endoteliului (mucoasa vaselor de sange).

Eficient in boli osteoarticulare

Artrita este o afectiune comuna caracterizata prin inflamatie articulara. Intr-un studiu efectuat la persoane cu artrita reumatoida, curcuminul a fost mai rapid si mai eficient decat un medicament antiinflamator, fara reactii adverse.

Cum se consuma curcuminul?

In cultura indiana, turmericul si piperul negru sunt consumate frecvent in ceai sau este combinat cu ulei (masline, nuca de cocos), miere si ghimbir. Pentru a obtine pe deplin beneficiile medicinale ale curcuminului, este indicat sa fie consumat sub forma de supliment alimentar combinat cu piperina, aceasta din urma crescand substantial gradul de absorbtie, eficacitatea si beneficiile sale.

Curcumin C3 Extract + Piperine 95% de la Cosmo Pharm® este un duo imbatabil cu puternice actiuni antiinflamatoare, antioxidante, antiaging, antiinfectioase si antitumorale. Curcumin C3 Extract + Piperine 95%:

• Are rol anti-oxidant

• Sprijina functia inimii

• Sustine sistemul imunitar

• Reduce inflamatia din organism

• Amelioreaza afectiunile osteoarticulare

• Sprijina digestia si absorbtia nutrientilor

• Este hepatoprotector

• Impiedica acumularea grasimilor

• Ajuta la controlul greutatii corporale

• Sustine si vitalizeaza functiile sistemului nervos

• Imbunatateste starea de spirit

• Are rol anti-aging si mentine sanatatea pielii

• Contribuie la eliminarea toxinelor

Esti fericit cand esti sanatos!

Cosmo Pharm® iti aduce Sanatate din Natura!®

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Feniculul previne cancerul. Descopera-i toate beneficiile!

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare