Boli

#sfaturi zile geroase #alimentatie iarna #degeraturi

Cum sa treci cu bine peste zilele geroase. Sfaturi de la medici

Pentru a evita neplacerile cauzate de temperaturile extrem de scazute, specialistii de sanatate publica din Ministerul Sanatatii ne sfatuiesc sa tinem cont de cateva recomandari.

Un prim sfat vizeaza limitarea pe posibil a deplasarilor in spatii deschise si expunerea la frig. In cazul in care nu avem ce face si trebuie sa iesim din casa, este recomandata folosirea mijloacelor de protectie adecvate - caciuli, manusi etc. Trebuie evitata  expunerea prelungita a mainilor si picioarelor la temperaturi scazute pentru a se feri de degeraturi. De asemenea, in cazul simptomelor de raceala, trebuie evitata automedicatia si este recomandata consultarea medicului.

Specialistii de sanatate publica din Ministerul Sanatatii recomanda ca, persoanele varstnice, in special cele cu afectiuni cardiace si respiratorii, sa evite deplasarile si frecventarea locurilor aglomerate care creeaza premisele decompensarii in conditii de temperaturi scazute.

Sunt indicate consumul de alimente bogate in proteine si grasimi nesaturate, fructe, legume si evitarea bauturilor alcoolice.

In aceasta perioada, trebuie sa se acorde o atentie speciala copiilor -acestia nu trebuie lasati sa astepte in interiorul autovehiculelor parcate sau sa fie transportati pe distante lungi in vehicule fara posibilitati de climatizare si neechipate corespunzator.

Locuinţele si spaţiile inchise de locuit trebuie sa fie incalzite corespunzator si trebuie evitata utilizarea instalatiilor improvizate, care pot duce la intoxicatii cu monoxid de carbon.

Sursa foto: Hepta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului