Boli

#tensiune arteriala #hipertensiune #boli de inima #reducerea tensiunii

Cum sa reduci tensiunea arteriala in mod natural

Hipertensiunea este una dintre afectiunile care pot fi prevenite cu usurinta. Este insa un factor de risc important pentru afectiunile cardiovasculare. Tensiunea arteriala trebuie controlata regulat, pentru a peveni complicatiile.

Medicamentele sunt utile pentru tratarea hipertensiunii, insa pot avea efecte secundare. Printre cele mai comune se numara crampele, ameteala sau insomnia. Exista insa si solutii de reducere a tensiunii arteriale.

Iata cum poti reduce tensiunea in mod natural:
 

Mergi mai mult pe jos


Persoanele hipertensive trebuie sa mearga mai mult pe jos si sa petreaca mai mult timp in aer liber. Miscarea ajuta inima sa foloseasca oxigenul mult mai eficient si nu trebuie sa functioneze la capacitate maxima pentru a pompa sangele.

Incearca sa faci miscare cel putin 30 de minute in fiecare zi. Poti incerca si un mers mai alert.
 

Respira profund


Respiratia profunda si practicile meditative precum yoga scad nivelul de hormoni ai stresului. Hormonii stresului stimuleaza productia de renina, o enzima a rinichilor care mareste tensiunea arteriala.

Inspira profund, fara sa te grabesti, Expira apoi la fel de incet, pentru a elibera toata tensiunea din organism.
 

Consuma alimente bogate in potasiu


Consumul de fructe si legume bogate in potasiu este foarte important pentru persoanele hipertensive. Cantitatea de potasiu recomandata de specialisti este de 2000 - 4000 mg pe zi.

Surse importante de potasiu sunt cartofii dulci, rosiile, sucul de portocale, cartofii, bananele, fasolea, mazarea, pepenele si fructele uscate, precum prunele sau stafidele.
 

Ai grija la consumul de sare


Anumite persoane au o sensibilitate crescuta la sare, care este un factor de risc pentru hipertensiune . Este astfel indicat sa citesti cu atentie etichetele produselor pe care le cumperi si sa le eviti pe cele cu un continut mare de sare.

Incearca sa inlocuiesti sarea cu condimente, ierburi aromatice sau lamaie.
 

Consuma ciocolata neagra


Ciocolata neagra contine flavonoide care ajuta la relaxarea vaselor de sange. Acestea devin si mai elastice. Persoanele care consuma ciocolata neagra au un risc mai scazut de hipertensiune fata de persoanele care nu se rasfata cu acest desert sanatos.
 

Ia suplimente cu coenzima Q10


Coenzima Q10 reduce semnificativ tensiunea arteriala. Este un antioxdant puternic, care ofera organismului energie si dilata vasele de sange. Doza zilnica recomandata este de 100 mg de trei ori pe zi.
 

Bea mai mult ceai


Ceaiurile sunt ideale pentru numeroase afectiuni, printre care si hipertensiune. In special ceaiul de este foarte util pentru tratarea acestei probleme de sanatate. Hibiscusul contine fitochimicale care reduc tensiunea arteriala.
 

Relaxeaza-te cu muzica


Muzica reprezinta o terapie ideala pentru tratarea hipertensiunii. Acordurile potrivite ajuta la si la instalarea unei stari de calm.
 

Consuma mai multa soia


Inlocuirea alimentelor bogate in carbohidrati rafinati cu produse din soia ajuta la reducerea tensiunii arteriale. Alege produse de calitate, precum tofu sau lapte de soia .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare