Boli

# sanatate palme #palme #sanatate

Ce spun palmele despre sanatatea ta!

Palmele pot spune foarte multe despre sanatatea. Trebuie sa fii atent la cateva detalii simple pentru a-ti da seama daca suferi de o boala si daca este cazul sa mergi urgent la medic. 

Iata semnele pe care trebuie sa le urmaresti: 

Palmele uscate

Atunci cand ai mainile foarte uscate si observi si ca pielea palmelor s-a uscat, problema ar putea tine de reducerea activitatii glandei tiroide. In mod normal, palmele nu se usuca, fiind lubrifiate de grasimea secretata in mod constant.
Alte cauze pentru palmele uscate sunt: sensibilitatea la unele ingrediente din sapun sau alte cosmetice si scaderea nivelului de estrogen din organism, intalnita in mod natural dupa menopauza.

Palmele umede

In conditii de stres sau anxietate, temperatura palmelor creste, iar pielea transpira. Daca ai palmele umede foarte des, chiar si atunci cand nu esti stresata, problema ar putea fi hiperactivitatea glandei tiroide.

Cand palmele umede sunt insotite si de o pierdere in greutate aparent fara motiv, ai nevoie de un consult de specialitate pentru tiroida ca sa beneficiezi de tratamentul corect.

Palmele inrosite

Inrosirea palmelor semnaleaza de cele mai multe ori o boala a ficatului. Ciroza, care poate fi cauzata de excesul de alcool sau de hepatita C, produce o inrosire a pielii palmei in special la extremitati, de-a lungul marginilor ce includ degetul mare si degetul mic.

Umflaturi in palme

Umflaturile neobisnuite in palme pot fi un semn al cancerului ovarian, dar acest simptom nu este intalnit foarte des. In schimb, umflaturile articulatiilor degetelor sunt un semn clar al artritei sau al reumatismului, probleme care afecteaza de obicei degetele dupa ce sunt deja prezente la nivelul coapselor sau al altor articulatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare