Boli

#pret vaccin coronavirus # vaccin coronavirus #coronavirus #vaccin

Cat va costa vaccinul pentru coronavirus si cand va fi disponibil

In ultima vreme se vorbeste tot mai mult depre aparitia unui vaccin pe piata mondiala, iar intrebarea care pe care multi si-o pun este cat va costa vaccinul.

 

Coordonatorii unei scheme globale de finantare a vaccinurilor destinate Covid-19 analizeaza o gama larga de preturi pentru acestea, iar tinta tinta maxima de pret este de 40 de dolari, a declarat unul dintre co-directorii proiectului, transmite Reuters.

Pretul va fi insa negociat pentru fiecare tara in parte. Astfel, tarile sarace vor primi vaccinul la un pret mai mic, in timp ce tarile bogate vor primi vaccinul la un pret mai mare. Acesta insa nu va depasi 40 de dolari, in tarile instarite.

Seth Berkley, director general al aliantei pentru vaccinuri GAVI, care coordoneaza in colaborare cu altii facilitatea COVAX destinata asigurarii unui acces echitabil la vaccinurile pentru Covid-19, a declarat ca facilitatea nu are o tinta specifica de pret si ca va incerca sa negocieze preturi pentru tarile bogate si cele mai sarace.

”Cifra respectiva (40 de euro – n.r.) a fost pretul maxim din gama respectiva, pentru tarile cu venituri mari, si nu un pret stabilit”, a spus Berkley.

COVAX este condus de GAVI, Organizatia Mondiala a Sanatatii si Coalitia CEPI pentru Inovatii in Vederea Pregatirii pentru Epidemii si are rolul sa garanteze accesul rapid si echitabil la nivel global al vaccinurilor pentru Covid-19, de indata ce vor fi dezvoltate.

Obiectivul acesteia este sa asigure aprovizionarea cu si livrarea a doua miliarde de doze tarilor care se vor inscrie pana la sfarsitul lui 2021. GAVI a anuntat la inceputul acestei luni ca peste 75 de tari siau exprimat interesul sa se inscrie in COVAX, potrivit stirileprotv.ro.

Asadar, este posibil ca un vaccin pentru coronavirus sa ajunga in Romania, undeva la finalul anului 2021.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare