Boli

#control ginecologic #ginecologie #medic ginecolog # consult medic ginecolog #sangerari vaginale #mancarimi vaginale

Cand trebuie sa mergi la medicul ginecolog

Durerile abdominale, sangerarile sau secretiile vaginale sunt simptome pe care sa nu le neglijezi. In special daca acestea persista mai multe zile, este cazul sa mergi la cabinetul medicului ginecolog.

Iata cateva semne care te trimit la medic:

Mancarimile vaginale. Aceste mancarimi pot aparea atunci cand folosesti produse cosmetice iritante si parfumate, care afecteaza structura pielii din zona vaginului. Si gelurile lubribiante pot cauza mancarimi.

Daca insa aceste mancarimi sunt insotite de schimbari ale culorii pielii, trebuie sa mergi la medic. Mancarimile pot fi produse si de ciuperci, care in timp pot duce la grave probleme urinare si sexuale.

Durerile pelviene.Durerile pelviene care persista mai mult de 2 - 3 zile,trebuie sa iti dea de gandit si sa te trimta la un control de rutina la medicul ginecolog. Durerea pelviana poate fi semnul unor afectiuni serioase, precum uter fibromatos sau endometrioza . De asemenea, poate indica si boala inflamatorie pelvina.

Durerea pelviana care apare brusc este semnul rupturii sau sangerarii unui chist ovarian . Durerile abdominale insotite de sangerari pot fi semnului unei sarcini extrauterine.

Sangerarile neregulate. Printre efectele secundare ale anticonceptionalelor se numara si sangerarile si ciclurile menstruale neregulate. Daca aceste simptome dureaza mai mult de 2 - 3 luni este indicat sa mergi la un control.

Sangerarile pot indica polipi si fibroame uterine. Si afectiunile tiroidale pot afecta ciclul menstrual. Daca sangerarile apar dupa contactul sexual, este foarte posibil sa existe anumite infectii sau boli cu transmitere sexuala.

Secretiile vaginale anormale. Secretiile care trebuie sa te ingrijoreze sunt cele cu miros puternic, produse in cantitati mari si care provoaca mancarimi, arsuri si iritatii. De asemenea, daca au o culoare neobisnuita sau contin sange, este indicat sa mergi la medic.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare