Boli

#pseudo-obstructie intenstinala cronica #boli rare #alimentatie #boli #boli intestinale

Calvarul unei adolescente din SUA: nu mananca si nu bea nimic de mai bine de doi ani! Iata cum este posibil

Sara Gebert, in varsta de 19 ani, ducea o viata normala, alaturi de prieteni si familie, insa un diagnostic dur, de pseudo-obstructie intenstinala cronica, i-a transformat zilele linistite intr-un cosmar. De mai bine de doi ani, adolescenta din New Jersey, SUA, nu poate inghiti nimic, fiind hranita cu ajutorul unui tub implantat intr-o vena.

Adolescenta vomita chiar si de 60 de ori pe zi

In ziua cand a debutat boala, Sara Gebert a crezut ca are o banala durere de stomac si ca va trece. Insa dupa o saptamana starea ei era din ce in ce mai grava, durerile devenisera cumplite, asa ca parintii au dus-o la medic. A fost suspectata mai intai de apendicita, insa nu aceasta era cauza. Fiindca s-a simtit mai bine, medicii au externat-o, dar dupa doua saptamani a revenit la spital, caci ii era din ce in ce mai rau. "Vomitam chiar si de 60 de ori pe zi, chiar daca nu mancam nimic si nu beam nici apa!", marturiseste adolescenta, pentru nj.com.

Dupa cateva saptamani de investigatii, medicii au pus si diagnosticul: pseudo-obstructie intenstinala cronica, o afectiune rar intalnita. In fiecare an apar cate 150 de cazuri la nivel mondial. Potrivit medicilor, in cazul acestei afectiuni, nu exista nici un factor care sa impiedice sistemul digestiv sa functioneze corect, insa organismul uman reactioneaza "ca si cum ceva ar fi acolo", de aceea refuza hrana si apa. Mai exact, daca Sara mananca, vomita la cateva clipe dupa aceea, caci hrana este respinsa de intestinul gros.

Astfel, fata poate primi hrana doar printr-un tub, iar ceea ce mananca zi de zi este un lichid nutritional, care o ajuta sa aiba vitaminele si mineralele de care organismul uman are nevoie ca sa supravietuiasca.

Sara vrea sa fie tratata ca o persoana normala

Nimeni nu stie cum s-a imbolnavit adolescenta in varsta de 19 ani, insa medicii sunt de parere ca a contractat un virus care i-a atacat nervii sistemului digestiv. Ca sa se vindece complet, este nevoie de un transplant de duoden, stomac, pancreas, fiere si ficat, potrivit nydailynews.com. Pana la transplant insa, Sara Gebert vrea sa fie tratata ca un om normal. "Vreau ca oamenii sa se poare cu mine ca atunci cand eram sanatoasa. Si sa nu ma compatimeasca fiindca stau cu ei la masa si nu pot manca. Eu chiar nu ma simt ciudat, m-am obisnuit cu acest lucru, e parte din viata mea!", spune adolescenta, citata de nj.com.

Sara Gebert vrea sa urmeze medicina, deoarece visul ei sa salveze cat mai multe vieti.

Sursa foto: nj.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Vedeta lunii septembrie: anghinarea. De ce merita cumparata?

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare