Boli

#avertisment medici #medici #ati #avertisment #romania

Avertismentul medicilor de la ATI: Romania va fi lovita de valul patru al pandemiei. "Va fi din nou macel"

Infectiile cu noua tulpina Delta au crescut simtitor in Romania in ultimele saptamani. Specialistii avertizeaza ca in toamna se asteapta o noua crestere a cazurilor, mai ales ca la ATI sunt deja zeci de pacienti infectati cu noua tulpina Delta. Cei mai afectati sunt romanii nevaccinati sau care nu au trecut deja prin boala. Medicii ii roaga pe pacienti sa se vaccineze pana nu va fi prea tarziu, dar e un avertisment pe care multi romani par sa il ignore.

 

„In Unitatea de Primiri Urgente au inceput deja sa apara primele cazuri confirmate chiar cu Delta. In momentul de fata, camera de garda are cam 200-300 de prezentari. La 200-300 de prezentari zilnic, in momentul in care vor aparea pacientii COVID-pozitivi, care trebuiesc izolati de restul, va fi din nou macel”, spune Fiorela Mitoiu, medic- sef UPU la Spitalul „Sf. Pantelimon” din Bucuresti.

In Romania au fost confirmate pana acumpeste 125 de cazuri cu tulpina Delta si sunt inregistrate deja cel putin 6 decese, toate la persoane nevaccinate.

Fiorela Mitoiu, medic-sef UPU Sf. Pantelimon, spune ca toata lumea a devenit experta in vaccinuri:  „Deodata, toata lumea a devenit experta, toata lumea stie ce e mai bine, toata lumea stie ce contine acel vaccin, cate G-uri, cate ne-G-uri, cate ARN-uri ne introduc in corp si cate nenorociri se pot intampla. Noi ne-am vaccinat copiii nostri. Ceea ce ar trebui sa inteleaga lumea e ca daca noi, cadre medicale, alegem sa ne vaccinam familiile si copiii, mai ales, inseamna ca este un lucru sigur si un lucru care ne poate salva”, a declarat medicul la Digi 24.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului