Boli

#Hexaxim #vaccin bebelusi #vaccinare copii

ALARMANT Vaccin neautorizat in UE, testat pe bebelusii romani

Un vaccin  folosit in cazul copiilor cu varsta de pana la 18 luni il inlocuieste pe cel original pentru ca acesta lipseste de pe piata din Romania de la jumatatea anului trecut. Serul, care provine din Kazahstan, e autorizat doar pentru tarile din afara Uniunii Europene, cu toate acestea se foloseste in Romania.

Hexaxim este inclus in programul naţional de imunizare desi specialistii nu au foarte multe informatii despre el. Casa Nationala de Sanatate cere o monitorizare suplimentara si face un apel la raportarea cat mai exacta si cat mai rapida a efectelor adverse.

Potrivit CNAS, gestionarea vaccinarii se face de catre Ministerul Sanatatii prin Directiile de Sanatate Publica.

“In urma unor solicitari de presa primite la CNAS, referitoare la modul de gestionare a vaccinurilor, va informam ca CNAS nu are in atributie derularea programelor de vaccinare. Gestionarea acestora se realizeaza de Ministerul Sanatatii prin Directiile de Sanatate Publica. Autorizatiile de punere pe piata a vaccinurilor sunt eliberate de Agentia Nationala a Medicamentelor si Dispozitivelor Medicale", se arata in comunicat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului