Boli

# stari de ameteala #simptom #boli grave #ameteala #boli de inima #anemie

Ai ameteli? Iata de ce boli grave poti suferi!

Sanatatea reprezinta un aspect extrem de important si fiecarei schimbari a corpului sau a starii de spirit trebuie sa ii acorzi suficient de multa atentie. Simptomele resimtite, chiar daca uneori le consideri banale, pot ascunde afectiuni mai grave decat ai crede. Iar necesitatea de a consulta un medic specialist devine prioritara.

Ameteala este unul dintre simptomele pe care multi dintre noi avem tendinta de a le ignora. Deseori starile de ameteala sunt puse pe baza stresului, a oboselii sau a unei alimentatii incorecte.

Cauzele ametelilor

Dupa cum precizam, ametelile pot avea atat cauze mai simple, precum traversarea unei perioade stresante, cat si cauze mai grave care trebuie descoperite si tratate la timp.

In cazul in care ametelile persista un timp indelungat, recomandarea este sa programezi un consult medical. Printre cauzele mai serioase care pot produce starile de ameteala se numara:

1. Diabet. In general, starea de ameteala in cazul diabetului apare drept un simptom al hiperglicemiei. Aceasta este de multe ori insotita si de senzatia unui organism usor slabit.

2. Presiunea sangelui. Ametelile fac parte din lista de simptome principale ale hipertensiunii, alaturi de senzatii de dureri ale capului, de oboseala, stres sau stari de furie.

3. Boli ale inimii. Printre simptomele care pot anunta un infarct miocardic se numara si starile de ameteala, care pot aparea impreuna cu senzatii de greata, transpiratii si, desigur, batai neregulate ale inimii.

4. Afectiuni neurologice. Problemele aparute la nivelul sistemului nervos pot duce chiar pana la intreruperea unor actiuni de tip involuntar precum inghitirea sau respiratia. Printre simptomele care anunta modificarea tensiunii arteriale se numara ametelile sau pierderea usoara a constientei.

5. Anemie. In acest caz, ameteala apare printre primele semne care anunta o forma usoara a anemiei. Insa, daca anemia nu este tratata in mod corect si se agraveaza, starile de ameteala devin mult mai grave, conducand chiar la lesin.

Simptome specifice starilor de ameteala

Ametelile sunt stari care pot fi recunoscute intr-un mod relativ simplu, insa este necesar sa cunosti cat mai bine principalele semne specifice. Acestea pot fi remarcate prin simptome precum:

  • Senzatia ca lucrurile de langa tine se invart in jurul tau;
  • Pierderea pentru cateva secunde a echilibrului;
  • Aparitia unei senzatii usoare de plutire;
  • Instalarea unei stari de neliniste;
  • Resimtirea unei greutati apasatoare la nivelul capului;

Cand trebuie sa mergi de urgenta la medic

Vizitele preventive la doctor sunt recomandate pentru a preveni avansarea unor eventuale afectiuni. Insa, aceasta recomandare devine mai mult o obligatie de a merge la medic in momentul in care aceste stari de ameteala sunt insotite si de alte simptome specifice.

Printre aceste simptome grave si alarmante se numara:

  • Pierderea constientei si lesinul;
  • Modificari ale comportamentului si starii mentale, precum senzatiile de confuzie sau de halucinatii;
  • Senzatii de greata si varsaturi;
  • Transpiratie in mod excesiv;
  • Cresterea febrei la peste 39 de grade Celsius;
  • Stari de palpitatii si aparitia unor dificultati respiratorii.

Nu ezita sa programezi o vizita la un medic specialist ori de cate ori simti ca ceva nu este in regula cu organismul tau.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului