Boli

#fructe #legume #alimentatie #stres

7 alimente care reduc stresul

Un regim alimentar echilibrat pe baza de fructe, legume, dar si alte alimente bogate in vitamine si minerale  te vor ajuta sa scapi de starea de tensiune si de stres. Mai mult decat atat, doctorii sustin ca alimentatia sanatoasa si corecta in combinatie cu o viata activa reprezinta  cheia succesului pentru o viata lunga, frumoasa si fericita.


Iata cateva alimente care iti pot aduce buna dispozitie si in acelasi timp te pot ajuta sa previi diverse boli:


Portocale


Un studiu german publicat in jurnalul Psychopharmacology a scos la iveala faptul ca vitamina C continuta de majoritatea fructelor dar si de legume poate reduce stresul si regla tensiunea arteriala la un nivel normal.


Mananca zilnic portocale, lamai, grapefruit, afine, mure, cirese, pepene, rosii, struguri, capsuni, fragi sau visine pentru a avea un stare de spirit foarte buna.


Caise


Caisele  au un continut ridicat de magneziu, mineral care are puterea de a reduce considerabil nivelul stresului. Caisele isi fac efectul indiferent daca sunt consumate proaspete, uscate sau in compot.


Migdale, fistic si nuci


Oleaginoasele sunt bogate in vitaminele B si E care ajuta la cresterea sistemului imunitar si la scaderea tensiunii arteriale, ceea ce duce la relaxarea organismului si la o  stare de liniste. In plus, oleaginoasele curata sangele de colesterol  si ajuta la infrumusetarea pielii si a parului.

Sursa foto : totalfreewallpaper.co.cc
Pentru ca migdalele sunt extrem de nutritive si bogate in calorii, se recomanda consumarea a maximum 10 fructe pe zi.


Spanac


Deficitul de magneziu poate provoca migrene, oboseala si foarte mult stres, insa consumul alimentelor bogate in acest mineral poate indeparta toate aceste neplaceri. O portie medie de spanac iti asigura 40% din necesarul zilnic de magneziu, asa ca nu ezita sa il incluzi in regimul tau alimentar ori de cate ori ai ocazia.


Somon


O alimentatie bogata in acizi grazi Omega 3 te protejeaza impotriva stresului, dar si impotriva bolilor de inima. O data pe saptamana este esential sa mananci fie o portie de somon, ton sau un alt peste gras, fie sa consumi ulei de peste care este la fel de hranitor si bogat in acizi grasi.


Avocado


Grasimile monosaturate si potasiul continut de avocado sunt foarte bune pentru tensiunea arteriala. Astfel, daca tensiunea arteriala se afla la un nivel optim si nivelul de stres va fi considerabil redus. Asadar, adauga zilnic pe lista ta de cumparaturi un avocado.


Legume verzi


Broccoli, varza, patrunjelul sau alte legume verzi contin foarte multe vitamine care iti intaresc sistemul imunitar, iti ofera un tonus psihic excelent si reduc foarte mult stresul. Este de preferat ca acestea sa fie consumate proaspete pentru a-si pastra toate substantele nutritive esentiale.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare