Boli

#mamografie #sani #sanatatea sanilor #control sani

5 sfaturi pentru sanatatea sanilor tai

Sanatatea sanilor tai depinde o serie de factori care, de cele mai multe ori, depind doar de tine. Astfel, ar fi bine sa ai in vedere care sunt sunt obiceiurile sau obiectele care prezinta un risc pentru sanii tai si sa previi astfel orice problema. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa mentii sanatatea sanilor tai si care te vor proteja impotriva tumorilor tot mai frecvente in ultima perioada.

Evita antiperspirantul


Desi nu a fost confirmat acest lucru, se pare ca exista anumite conexiuni intre utilizatea antiperspirantului si aparitia cancerului la san. Mai exact, tumorile sunt provocate de aluminiul prezent in majoritatea antiperspirantelor. In acest sens, ar fi bine sa intrerupi utilizarea antiperspirantului (care blocheaza activitatea glandelor sudoripare) si sa optezi pentru produse care incearca sa ascunda mirosurile neplacute.

Iti poti face singura, acasa, un astfel de preparat: ai nevoie doar de o lingura de vodka, doua linguri de ulei de alun si 2 - 3 picaturi din uleiul esential preferat. Poti opta pentru lamaie, menta, mandarin, lavanda, lemn de trandafir etc.
 

Evita sutienele stramte


Sutienele stramte forteaza sanii sa stea intr-o pozitie nefireasca. Evita-le mai ales pe cele cu push-up (pe care ar fi bine sa le pastrezi doar pentru momente speciale) si opteaza pentru un sutien lejer din bumbac sau pentru o bustiera.
 

Fa-ti controale regulate


O data la cateva saptamani, imediat dupa ce iesi din dus, palpeaza-ti cu atentie sanii. Daca simti galme sau forme neregulate in jurul sau in interiorul sanilor, ar fi bine sa mergi la un control de specialitate. Medicul ginecolog iti poate spune daca exista sau nu vreo problema.
 

Mamografie anuala


Indiferent de ce iti spune medicul, o data pe an se recomanda sa optezi pentru o mamografie care sa arate cu ceritudine daca exista sa nu probleme.
 

Dieta sanatoasa


Renunta la alcool, la fumat, la cafea si la mancarea fast-food. Cel mai bine este sa optezi pentru o dieta bazata pe fructe si legume. De asemenea, incerca sa consumi mai mult ceai verde si sucuri naturale din fructe.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare