Boli

#optica #probleme de vedere #optica medicala # optica medicala romaneasca

5 inovatii care iti vor schimba parerea despre optica medicala romaneasca

Daca in trecut, optica medicala era un spatiu simplu, foarte sobru, in care stateau expuse un numar mic de rame de ochelari din care erai obligat sa alegi ceva macar pe jumatate potrivit gusturilor tale, acum situatia este radical diferita.

 

Astazi, clinicile de oftalmologie de succes din intreaga tara detin propriile magazine de optica medicala, cu personal extrem de calificat, preocupat in permanenta de participarea la cele mai importante targuri de optica din lume, respectiv Mido-Milani si Silmo – Paris, de unde aduc in fiecare an tehnologii si idei noi pentru „miopii de pretutindeni”.

Printre aceste inovatii identificam:

1. Visioffice – Essilor - Un sistem computerizat pentru prescrierea personalizata a ochelarilor si a ochelarilor progresivi. Visioffice poate determina rapid si precis parametrii necesari pentru toate tipurile de lentile existente pe piata, printr-un simplu click. Este unicul sistem care poate masura parametrii de purtare, dar si comportamentul vizual fiecarui pacient in parte. Precizia si rapiditatea acestui aparat sunt nemaintalnite. Este ergonomic si usor de folosit, rezultatele fiind afisate pe ecran in doar 20 de secunde;

2. Dispozitive electronice de ajutor vizual pentru slab vazatori – Menirea principala a acestor dispozitive este aceea de a usura viata si de a reda independenta slab vazatorilor de pretutindeni, atat tineri, cat si in varsta. In functie de nevoi, exista modele din ce in ce mai performate, cu diferite functii precum modificarea fondului, a contrastului sau a culorii literelor si a imaginilor. Exista de asemenea, modele mobile, ce ofera sansa persoanelor slab vazatoare sansa de a merge la cumparaturi cu mai multa usurinta;

3. Lentile subtiate cu pana la 50% - De inalta tehnologie, aceste lentile sunt cele mai subtiri si plate de pe piata in momentul de fata, perfecte pentru corectii de puteri mari. Sunt foarte usoare, nu lasa semne pe nas sau in spatele urechilor si nu maresc marimea ochiului. Sunt potrivite in special pentru persoanele care au nevoie de corectii mari, dar si pentru purtatorii de ochelari care cauta produse hi-tech, care sa arate foarte bine din punct de vedere estetic;

4. Ramele SWING - Fabricate din materialul TR-90 Grilamid, folosit cu preponderenta la fabricarea organelor artificiale, ramele SWING sunt incredibil de rezistente, usoare si nu afecteaza sub nicio forma dezvoltarea normala a fetei copiilor. Pigmentii folositi in crearea culorilor ramelor provin din industria alimentara, ceea ce face ca acest tip de rame sa fie in totalitate eco, sa nu cauzeze alergii sau canceruri si sa aiba deosebite proprietati antibacteriene. Le puteti gasi intr-o gama de 40 de culori sau combinatii de culori, atat pentru adulti, cat si pentru copii.

5. Service pentru ochelari de toate tipurile - Credeai ca exista service doar pentru masini sau calculatoare? Te-ai inselat. Astazi, exista o gama larga de servicii de reparatii ochelari, precum si serviciul de productie de piese de schimb pentru ochelari, toate realizate in atelierul propriu al fiecarei optici medicale. Utilizand tehnologie moderna, acest serviciu se adreseaza in special persoanelor care iau in considerare, din rationamente de cost sau nu, repararea ochelarilor ca alternativa la inlocuirea lor cu altii noi.

Nu-i asa ca acum vedeti „cu alti ochi” opticile medicale din Romania?

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare