Boli

#incontinenta urinara #exercitii kegel #urinare frecventa #afectiuni urinare

3 modalitati de a trata incontinenta urinara

Obisnuiesti sa faci drumuri dese la toaleta, chiar daca bei cantitati mici de apa? Dincolo de faptul ca este usor jenant si pierzi foarte mult timp, mai ales cand esti la birou, incontinenta urinara nu este deloc un lucru normal.

Daca ai probleme cu vezica urinara si mergi chiar si de 10 ori la toaleta intr-o singura zi, ar fi bine sa incepi sa iei masuri si sa tratezi incontinenta urinara.

De obicei imbatranirea, modificarile hormonale, sarcina, nasterea si stresul fizic contribuie la aparitia incontinentei urinare. Totusi, daca adopti masurile potrivite, vei reusi sa scapi de aceasta problema care te deranjeaza.
 

Opteaza pentru exercitiile Kegel


Acest exercitiu ajuta muschii sa fie mult mai rezistenti si functioneaza foarte bine in 80% dintre cazurile de incontinenta urinara. Daca te obisnuiesti sa faci aceste exercitii, cu siguranta nu vei mai avea probleme cu vizitele frecvente la baie si nici cu scurgerile care apar atunci cand tusesti sau stranuti.

Poti face exercitii Kegel oriunde: atunci cand stai la birou, cand mergi spre casa, cand astepti in statie etc. In plus, exercitiile Kegel sunt bune si pentru viata ta sexuala, mai ales ca stimuleaza nivelul de placere pentru ambii parteneri.

Descopera mai multe informatii despre exercitiile Kegel.
 

Evita bauturile care stimuleaza nevoia de urinare


Cafeaua, bauturile acidulate, indulcitorii artificiali, alcoolul, rosiile si sucul de rosii sau citricele sunt doar cateva dintre bauturile pe care ar trebui sa le eviti daca vrei sa raresti drumurile catre toaleta. Toate aceste bauturi declanseaza o nevoie coplesitoare de a urina, motiv pentru care ar trebui sa te limitezi la consumul de apa plata.
 

Ia vitamina D


Conform specialistilor, exista o legatura foarte puternica intre incontinenta urinara si lipsa de vitamina D. Medicul Michael F. Roizen recomanda femeilor sa ia cate 1000 UI de vitamina D3 (vitamina pe care corpul tau o ia, in mod natural, atunci cand sta la soare) in fiecare zi, mai ales dupa varsta de 60 de ani. Acest lucru este valabil doar in situatia in care nu te expui deloc la soare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare