Boli

#artrita #colagen

Trateaza artrita cu ajutorul colagenului

Milioane de oameni sufera de artrita, o afectiune care provoaca dureri puternice la nivelul articulatiilor si care duce in timp la pierderea mobilitatii.  Artrita este considerata principala cauza de invaliditate in randul persoanelor de peste 50 de ani. De-a lungul vremii, s-au descoperit peste 100 de tipuri de artrita, de aceea nu se poate vorbi de o singura boala. Din fericire, exista o veste buna pentru pacientii bolnavi de artrita: colagenul de tip II.


In organismul unei persoane bolnave de artrita, colagenul de tip II se autodistruge selectiv, iar  medicii  stiu ca aceasta componenta din cartilaj este atacata de celulele albe. Acesta este momentul in care se initiaza un raspuns imun catre toate cartilajele care se degradeaza, astfel incat apar durerile de incheieturi de la nivelul mainilor, genunchilor, soldurilor, spatelui etc.


Studiile realizate de-a lungul timpului au demonstrat ca toate componentele colagenului de tip II sunt agenti condroprotectori deoarece:

 

  • Sunt rezistente la atacul enzimelor care distrug proteina din cartilaj
  • Stimuleaza sinteza noilor celule ale cartilajului si stenta proteoglicanica
  • Stimuleaza productia de fluid hialuronan prin producerea unui fluid sinoval lubrifiant si eficient pentru articulatii
  • Reprogrameaza condrocitele si citocitele reducand astfel inflamatiile
  • Are un efecte antiinflamator si modulator de durere.


Despre colagenul de tip II se spune ca ar fi o metoda sigura de tratare a artritei si ca spre deosebire de celelalte medicamente speciale care pot cauza sangerari ascunse, ulcere si alte efecte care pot pune viata in pericol, colagenul nu are efecte secundare.


Exista 14 tipuri de colagen, insa cel mai benefic este cel de tip II care promite sa aiba efecte vindecatoare sau cel putin de ameliorare a simptomelor artritei.


Colagenul de tip II se obtine din cartilajul sternului de pui de la 6 la 8 saptamani si contine un numar mare de glicoproteine cu un continut foarte mare de polizaharide care sustin incheieturile.  Aceste glicoproteine ajuta la refacerea cartilajului din tesutul articulatiilor si au o concentratie marita de sulfat de condroitina A,  care este un antiinflamatori puternic si care reface tesutul articulatiei.


Mai mult decat atat, colagenul de tip II are in compozitia sa un antioxidant descoperit recent care se numeste matrice de cartilaj glicoproteic  si care stimuleaza  reducerea degradarii oxidative a articulatiilor.


Colagenul de tip II se absoarbe foarte repede (in proportie de 70 – 90%) spre deosebire de alte medicamente special destinata tratarii acestei boli.


Pentru rezultate vizibile, tratamentul trebuie urmat intocmai instructiunilor, o anumita perioada de timp. Foarte multe persoane au tendinta sa intrerupe tratamentul inca dupa prima saptamana, cand simptomele dispar,  insa medicii sunt de parere, ca in orice alt tratament, ca acesta trebuie urmata pana la capat, fara intreruperi .


Pentru detalii si comanda contactati: DAN ANDREI: O.P. 1, C.P. 174.IASI, ROMANIA
andreidan51@gmail.com telefon:0770492583


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului