Boli

#zoo #voluntariat #tensiune arteriala #activitati scadere tensiune

Tensiunea arteriala la control: 4 trucuri inedite care te ajuta sa-ti scazi tensiunea

Tensiunea arteriala determina intr-o masura foarte mare sanatatea inimii. In mod normal, persoanele sanatoase au o tensiune optima de 120/80 mmHg, dar de multe ori aceasta valoare ajunge sa fie ori mai mica (hipotensiune arteriala, mai putin de 90/60 mmHg) ori mai mare (hipertensiune arteriala, mai mult de 159/99 mmHg).

Orice persoana trecuta de 20 de ani trebuie sa isi monitorizeze cu atentie tensiunea arteriala, pentru a putea preveni eventuale afectiuni cardiovasculare. Testarea tensiunii trebuie facuta cel putin o data pe an, in cadrul unui control general al starii de sanatate.

Ai tensiunea arteriala mare? Inainte sa incepi sa iei medicamente, poti incerca cateva trucuri naturale, care promit sa-ti reduca presiunea din vasele de sange.

1. Danseaza pe muzica preferata

Un studiu realizat de Netherlands Heart Journal arata ca muzicienii au o tensiune arteriala mai mica decat cea a persoanelor care nu canta la un instrument si nu danseaza. Daca nu ai talent muzical, cel putin poti incerca sa dansezi. Chiar si 10 minute de dans energic pe zi te pot ajuta sa iti reglezi tensiunea arteriala, iar explicatia pentru acest fenomen ar fi aceea ca dansul este o activitate placuta, care determina producerea unei cantitati mai mari de dopamina in creier. Acest hormon este cunoscut pentru faptul ca poate reduce tensiunea arteriala.

2. Imbratiseaza-ti partenerul de cuplu

Manifestarea afectiunii fata de partenerul de cuplu poate fi cel mai bun remediu pentru scaderea tensiunii arteriale. Conform unui studiu publicat in revista Biological Psychology, imbratisarea partenerului de cuplu duce la producerea hormonului oxitocina. Acest neurotransmitator este responsabil pentru dobandirea unei stari de bine, de fericire, de siguranta, dar si pentru scaderea tensiunii arteriale.

Nu doar imbratisarile te ajuta sa readuci pe un fagas normal presiunea sangelui, ci si toate celelalte manifestari de afectiune din cuplu.

3. Fa munca de voluntariat

Cu siguranta nu te-ai fi asteptat sa descoperi ca o astfel de activitate iti poate scadea tensiunea arteriala, dar - conform unul studiu al Universitatii Carnegie Mellon din SUA, este suficient sa faci doar 4 ore de voluntariat pe saptamana pentru a-ti scadea tensiunea. De asemenea, aceasta activitate este benefica pentru persoanele care au o tensiune normala, intrucat le scade cu pana la 40% riscul de a se confrunta cu hipertensiune mai tarziu in viata.

4. Fa o vizita la Zoo

De cand nu ai mai vizitat Gradina Zoologica? Ei bine, acum ai un motiv in plus sa faci acest lucru, intrucat admirarea diferitelor specii de animale reduce stresul si productia de adrenalina si scade tensiunea arteriala. Cel putin asa sustine mediul cardiolog John Elefteriades, de la Spitalul New-Heaven din Yale, SUA.

Acesta a realizat un studiu si le-a montat unor voluntari prezenti la Zoo cate un aparat de monitorizare a tensiunii arteriale. La finalul turului, el a observat ca tensiunea arteriala a subiectilor a scazut considerabil, mai exact, presiunea sistolica a scazut cu 6%, iar presiunea diastolica a scazut cu 8%.

Sursa foto: wallpaperswala.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare