Boli

#remedii handmade # arsuri mana #remedii arsuri #remedii #arsuri

Remedii ingenioase pentru arsuri, pe care le ai la indemana

Deseori, cand gatim sau calcam, putem suferi arsuri minore pentru care putem gasi rapid remediu si alinare chiar in casa. Atentie, insa, daca este vorba despre arsuri grave care acopera mai mult de doi centimetri din piele, este imperios necesar sa mergi la un medic specialist.

1. Aloe Vera

In cazul in care ai in casa o plante de Aloe Vera, esti norocos, pentru ca gelul incolor din frunza acestei plante este un adevarat miracol pentru sanatate, fiind ideal pentru arsurile minore. Pe langa faptul ca va calma usturimea si durerea, scade inflamatia, are proprietati antiseptice si ajuta la vindecarea pielii.

2. Pasta de dinti mentolata

Poti pastra un tub de pasta de dinti alba mentolata ca remediu in bucatarie pentru a o avea la indemana daca atingi din greseala ceva fierbinte sau daca esti stropit cu un lichid incins.

3. Vanilie

Pentru arsurile minore, extractul de vanilie aplicat cu un tampon de bumbac poate calma arsura si atenueaza durerea.

4. Pliculete de ceai

Ceaiul negru contine acid tanic care atrage caldura din arsuri si calmeaza durerea. Asaza doua sau trei pungi reci si umede de ceai negru pe arsura, folosind un tifon pentru a le fixa pe zona dureroasa.

5. Otet

Otetul alb contine acid acetic, o componenta a aspirinei care poate ajuta la ameliorarea durerii, a mancarimii si inflamatiei unei arsuri. De asemenea, sterilizeaza, este astringent si atrage caldura din arsura, ceea ce poate fi de ajutor in cazul unei arsuri minore.

6. Miere de albine

Mierea este un antibiotic natural care ajuta la prevenirea infectatii arsurii. Are pH-ul necesar pentru a putea ucide orice bacterie existenta prin simpla aplicare topica. De asemenea, mierea raceste arsurile, amelioreaza durerea si grabeste vindecarea pielii.

7. Lapte

Garasimile si proteinele din lapte calmeaza arsurile si grabesc vindecarea. Inmoaie zona afectata in lapte timp de 15 minute pentru ameliorarea rapida a durerii. Iaurtul gras, cu lapte integral, poate ajuta la calmarea arsurii si la hidratarea pielii.

8. Ovaz

Ovazul are proprietati calmante pentru piele si reduce inflamatiile, ceea ce il face foarte util pentru a trata o arsura mica. Adauga o cana de ovaz in apa de baie si inmoaie timp de 20 de minute pentru a calma o arsura mare. Pentru iritatii mici, adauga cateva linguri de ovaz intr-un bol mic cu apa si inmoaie zona afectata.

9. Ulei de cocos

Uleiul de cocos este o sursa excelenta de vitamina E, ajutand la vindecarea pielii. De asemenea, contine acizi grasi anti-fungici si antibacterieni care impiedica infectarea arsurilor.

10. Ulei de lavanda

Uleiul de lavanda are proprietati vindecatoare pentru arsurile mici. Totodata, usureaza durerea si grabeste vindecarea. Se amesteca o lingurita de ulei esential de lavanda in 200 ml de apa si se pulverizeaza pe zona afectata ori de cate ori este nevoie.

11. Vitaminele C si E

Vitamina C favorizeaza vindecarea ranilor si producerea colagenului, materialul de baza pentru refacerea pielii. Vitamina E este un antioxidant care ajuta la repararea si protejarea pielii. Pentru a accelera vindecarea este recomandat sa consumi alimente bogate in vitaminele C si E sau sa iei 2.000 de miligrame de vitamina C si 1.000 UI de vitamina E timp de o saptamana dupa ce te-ai ars. Poti chiar sa desfaci o capsula de Vitamina E si sa o aplici direct pe arsura pentru a ajuta vindecarea si a preveni cicatricile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului