Boli

#femei #citire #mesaje #vase de sange #diagnostic #accident vascular cerebral #scriere

Mesajele text, o solutie pentru diagnosticarea accidentului vascular cerebral

Accidentul vascular cerebral (AVC) este una dintre cele mai frecvente cauze ale decesului si se produce atunci cand un vas de sange se sparge sau este blocat de un cheag sangvin si nu mai poate furniza sange la nivelul zonelor creierului. Desi simptomele AVC apar dupa producerea accidentului, potrivit unor studii recente, mesajele text ar putea reprezenta o modalitate de diagnosticare a accidentelor cerebrale.

Felul in care sunt scrise mesajele influenteaza diagnosticul

Astfel, cercetarile efectuate au aratat faptul ca modul in care sunt scrise mesajele pe telefon poate indica faptul ca o persoana sufera in acel moment un accident vascular cerebral, chiar daca aceasta poate scrie si vorbi normal si nu manifesta niciun alt simptom caracteristic accidentului vascular cerebral.

Cercetatorii de la Spitalul Henry Ford din Detroit, SUA, au adus in discutie cazul unui barbat de 40 de ani, pe care l-au suspectat ca ar fi pe punctul de a suferi un accident vascular cerebral.

Acesta a fost capabil sa vorbeasca in mod normal, dar atunci cand i s-a spus sa scrie un mesaj pe telefonul mobil, barbatul a gresit cuvintele si nici macar nu si-a dat seama de greselile facute.

In ceea ce priveste abilitatile sale lingvistice - coerenta in exprimare, citire si scriere - pacientul nu a intampinat nicio problema.

In ciuda faptului ca a manifestat doar o usoara asimetrie faciala si nici un alt simptom, medicii au reusit sa il diagnosticheze cu accident vascular cerebral ischemic. Acesta se produce in momentul in care un cheag de sange blocheaza alimentarea cu sange a unei parti a creierului.

Astfel de accidente vasculare cerebrale pot fi fatale.

Medicii au concluzionat ca mesajele ar putea fi un mod important de diagnosticare a accidentelor cerebrale.

Factori de risc

Riscul producerii unui accident vascular cerebral creste odata cu inaintarea in varsta. La persoanele cu varsta de peste 55 de ani, riscul de accident vascular cerebral este mai mare. Barbatii sunt mai predispusi de a suferi un atac spre deosebire de femei, insa rata mortalitatii din aceasta cauza este mai ridicata in randul femeilor.

Sursa foto: ohinternet.com/

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare