Boli

Cum sa dormi bine

Pentru unii e o placere, pentru altii... un cosmar. Un lucru e sigur: pentru toti, somnul este o necesitate.

Un sfert din viata ne-o petrecem in pat. Sa dormi suficient si bine este garantia de a fi in forma si implicit de a arata senzational. Pe cand, in lipsa somnului iritabilitatea creste, apare sentimentul de tristete si de slabiciune .

Dormitorul, oaza de liniste


Dormitorul trebuie sa fie un loc in care regasesti multa liniste si in care simti ca te relaxezi. Opteaza pentru vopsirea peretilor in nuante pastel, care sa creeze impresia de spatiu. Daca biroul cu computerul de afla in camera separati-l printr-un paravan. Nu mobilati dormitorul cu foarte multe obiecte si reduceti numarul aparatelor electronice, chiar daca foarte mult timp le tineti oprite. Undele lor interfereaza cu creierul, fiind vorba de poluare magnetica.

Noaptea este… neagra


Lumina chiar ...obscura conditioneaza somnul linistit. Este absolut contraindicat persoanelor care sufera de insomnie sa aiba in camera o veioza care „palpaie” sau sa nu aiba draperii la ferestre. Pentru a dormi bine, este absolut necesar sa aveti o camera complet obscura, caci pleoapele nu va protejeaza complet impotriva luminii. Asa ca, daca nu aveti achizitionati-va draperii ceva mai inchise si acoperiti aparatele cu afisaj fosforescent. Astfel, in cazul in care va treziti in mijlocul noptii, veti evita luminile „violente”.

Liniste totala

Zgomotul, chiar foarte usor, perturba somnul chiar daca nu va trezeste complet. Optati pentru ferestre cu inchidere ermetica mai ales daca aveti deschidere pe o ruta intens circulata. Mai mult decat atat va puteti izola fonic peretii, plafonul si podeaua, daca aveti „noroc” de vecini zgomotosi. In cel mai rau caz, montati pe peretele de unde survine cel mai tare zgomotul o etajera, o biblioteca plina cu carti, care va atenua considerabil numarul de decibeli.

Nici cald, nici frig

In timpul noptii, mentineti in camera o temperatura potrivita, intre 16 si 18 grade Celsius. Este mai indicat ca aerul sa se mentina proaspat si sa va fie cald sub pilota . Evitati sa lasati fereastra deschisa deoarece poate genera mari variatii de temperatura in timpul noptii. In schimb, aerisiti pe parcursul zilei si inainte de a va baga in pat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare