Boli

#arsi Floreasca #barocamera de la Floreasca #floreasca

Barocamera de la Floreasca, de 3,4 milioane de lei, folosita pentru terapii antiimbatranire in loc de tratare a arsurilor

Barocamera (n.r. -  instrument utilizat in medicina hiperbara, o ramura medicala care functioneaza independent de ingrijirea arșilor) de la Spitalul Floreasca , prezentata la inaugurare ca fiind cea mai moderna din tara pentru tratamentul pacientilor arsi, a fost inaugurata de 3 ori in ultimii 6 ani, dar nu a fost niciodata functionala. Mai mult, barocamera pe care a fost cheltuita suma de 3,4 milioane de lei nu poate fi folosita pentru tratarea arsurilor, ci tratamente antiageing sau pentru tonifierea pielii si in niciun caz pentru tratarea arsurilor grave, scopul pentru care a fost de fapt cumparata, dupa cum a declarat ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, in cadrul unei conferinte de presa despre problemele sistemului medical. 

„Barocamera nu poate fi folosita pentru tratamentul marilor arsi. Nu cred ca a fost niciodata scopul. Barocamera poate fi folosita, inţeleg, mi se spune ca poate fi folosita pentru tratamente antiageing sau alte lucuri”, a spus ministrul.

Vlad Voiculescu a precizat ca a aflat aceste informatii de la personalul medical de la Floreasca.

„Barocamera este in Floreasca in apropierea sectiei de Mari Arsi, incercam sa eliberam spaţiul in acest moment, sa o mutam intr-un loc unde nu ne incurca”, a adaugat el.

Conform hotnews.ro, un raport al Corpului de control al Ministerului Sanatatii a aratat, in luna aprilie, ca aceasta barocamera nu a fost folosita niciodata, cu toate ca exista un proces verbal de predare-primire si de punere in functiune.

Scandalul a izbucnit dupa ce niciun ranit in incendiul din clubul Colectiv nu a fost tratat in aceasta barocamera, care fusese inaugurata “pe hartie”, dar nu era functionala.

Barocamera a fost livrata la sfarsitul lunii decembrie 2013 (in mandatul de ministru al Sanatatii al lui Nicolae Banicioiu -foto) si achitata 10 zile mai tarziu, costul fiind de 3,4 milioane de lei.

In momentul inaugurarii, Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii la acea vreme, a laudat echipamentele de ultima generatie, iar Ioan Lascar, seful sectiei, s-a mandrit cu capsula speciala pentru terapia cu oxigen, despre care spunea ca este vitala in cazul pacientilor cu arsuri severe.

Furnizor este firma Gemedica SRL, despre care presa a relatat ca este detinuta de un apropiat al lui Sorin Oprescu, Catalin Galea, acestia detinand impreuna Clinica Medicala “Academica”.

Sursa foto: Click.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare