Boli

#MegaSmile #vizita dentist #dentist

Afla de ce vizita la dentist trebuie facuta in mod periodic

Unul dintre aspectele care pot influenta intr-o masura destul de mare o persoana atunci cand se afiseaza in public este dantura. Sanatatea dintilor este extrem de importanta pentru ca acestia reprezinta cartea de vizita a unui om. De altfel, felul in care sunt ingrijiti sau neglijati acestia spune foarte multe despre o persoana. Din acest motiv, vizita la dentist este o necesitate ce nu suporta amanare.

Pentru un zambet frumos, stralucitor, fara carii sau alte probleme ale cavitatii orale, medicii clinicii stomatologice MegaSmile recomanda vizita la cabinetul medicului dentist macar de doua ori pe an, pentru efectuarea controlului de rutina.

De ce sunt necesare aceste controale regulate?

Unii nu inteleg de ce este nevoie sa se prezinte la cabinetul doctorului dentist daca nu prezinta niciun simptom si dantura nu il deranjeaza in niciun fel. Chiar daca nu sunt semne vizibile ale problemelor ce pot aparea in cavitatea bucala, asta nu inseamna neaparat ca acestea nu exista.

Medicii clinicii stomatologice MegaSmile le recomanda clientilor sai sa programeze o vizita la cabinet de cel putin doua ori pe an, tocmai pentru ca, atunci cand vor veni deoarece un dinte le face probleme, sa nu fie prea tarziu pentru ca acesta sa poata fi salvat.

  • Cazurile in care pacientii se prezinta cu carii avansate sau probleme orale evoluate sunt tot mai dese din motiv ca nu s-au efectuat controalele de rutina. De fapt, in cadrul acestora, medicul dentist evalueaza fiecare dinte in parte si identifica problemele acolo unde ele exista.

Atunci cand o carie evolueaza si strica dintele intr-o foarte mare masura, medicul dentist trebuie sa ii prezinte pacientului variantele pe care le are. Nu toti pun interesul pacientilor inaintea propriilor interese, de aceea este important ca atunci cand apar astfel de situatii, fiecare sa opteze pentru cabinetul care il va trata cu seriozitate si profesionalism.

In timp ce un medic care lucreaza la un nivel performant va incerca sa salveze pe cat este posibil respectivul dinte, unul care nu urmareste decat cresterea bugetului financiar, va propune o varianta mai invaziva care, bineinteles, va costa mult mai mult.

Problemele cu care se confrunta deseori copiii sunt rezultatul neglijarii controalelor regulate de care ar fi trebuit sa aiba grija parintii responsabili. Chiar daca unii dintre acestia sunt la varsta in care inca mai au dinti de lapte, asta nu inseamna ca ei nu trebuie sa mearga la dentist.

Dimpotriva, aceasta este perioada in care se va forma si felul de evolutie al dintilor permanenti. Astfel, daca un parinte considera ca nu este nevoie ca o carie sa fie indepartata de pe dintele copilului sau se gandesc ca acesta oricum va cadea, aceasta decizie este una total gresita. De ce? Pentru ca respectiva carie ar putea avansa intr-atat incat sa afecteze osul din care va erupe dintele permanent, si acesta la randul sau fiind predispus la carie.

Medicii MegaSmile sunt de parere ca atat adultii, cat si copii, ar trebui sa aiba parte de controalele anuale de rutina pentru a reduce riscul instalarii diferitelor boli ale cavitatii bucale. Acestia sustin ca, datorita acestor verificari, au reusit sa previna o multitudine de afectiuni si ca acest lucru le-a oferit o satisfactie profesionala pe masura.

Problemele pe care le intampina in general medicii dentisti sunt variate si difera de la o persoana la alta. Nu numai cele legate de sanatatea interna a dintilor, ci si cele privitoare la estetica reprezinta un aspect ce nu trebuie tratat cu indiferenta.

Clinica MegaSmile detine solutii pentru orice tip de aspecte inestetice ale cavitatii bucale, cabinetele acesteia fiind dotate cu tehnologii de ultima generatie. In dotarile acestora intra aparatura moderna, dar si diverse aparate dentare sau accesorii menite sa ajute la imbunatatirea sau perfectionarea esteticii dentare.

La MegaSmile, pacientii pot beneficia de diverse servicii precum implanturi dentare (daca in urma consultatiei rezulta ca sunt candidati potriviti pentru aceasta procedura), tratamente ale cariilor, diverse lucrari protetice, tratamente pentru albirea sau indreptarea dintilor si altele asemenea.

Ofertele legate de anumite servicii si produse medicale pot fi vizualizate online pe site-ul megasmile.ro, pe care compania il actualizeaza mereu pentru a tine pacientii la curent cu ultimele noutati. Scopul principal al acesteia este de a-i incuraja pe toti sa previna afectiunile cavitatii bucale, prin realizarea unor controale regulate.

 

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din boli

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare