Litera Z

#prospect #medicament

Zofran 4 mg, comprimate filmate

Prospect Zofran 4 mg, comprimate filmate

Forma de prezentare:
Comprimate filmate 4 mg, 8 mg; cutie x 1 sau 2 blist. x 5 cpr.


Indicatii:
Greturi si varsaturi produse de citostatice si radioterapie sau postoperatorii.


Doze si recomandari:
Greata si varsaturi produse de citostatice si radioterapie. adulti: 8 mg/zi administrate intravenos sau intramuscular lent, inaintea chimio- sau radioterapiei. Pentru protejarea fata de efectul emetic intarziat sau prelungit (dupa 24 de ore) se da oral. Dozele intre 8-32 mg se administreaza in perfperfuzie intravenoasa, diluata in 50-100 ml solutie salina izotona administrata in cel putin 15 minute Alternativ, se pot da 8 mg inaintea chimioterapiei, in injectie lenta intravenoasa sau intramuscular, urmata de 2 doze de 8 mg injectabile intravenos sau intramuscular la intervale de 2-4 ore sau in perfuzie continua, 1 mg/ora, timp de pana la 24 ore. Se poate asocia un glucocorticoid injectabil intravenos inaintea chimioterapicului. copii: doza unica intravenos de 5 mg/m2 inaintea chimioterapiei. Se continua admimistrarea 5 zile dupa terminarea curei de citostatice. Pentru prevenirea si tratarea greturilor si varsaturilor post-operatorii. adulti: 4 mg injectabil intramuscular sau intravenos lent, in faza de inductie a anesteziei si postoperator. copii: intravenos lent 0,1 mg/kg, maxim 4 mg, inainte sau dupa inductia anesteziei.


Contraindicatii

Hipersensibilitate la ondansetron sau la oricare dintre componentii produsului. sarcina si alaptare.


Atentionari:
Pacienti cu afectiuni hepatice: doza maxima 8 mg/zi. hipersensibilitate la tropisetrona si alte antiserotoninice. In caz de obstructie intestinala subacuta.


Reactii adverse:
Frecvent cefalee, bufeuri, sughit; ocazional cresteri asimptomatice ale transaminazelor; constipatie; reactii de hipersensibilitate, chiar soc anafilactic; tulburari vizuale tranzitorii si ameteli la adm. rapida; reactii extrapiramidale, distonii, convulsii; dureri anginoase, aritmii, bradicardie, hipertensiune arteriala; reactii locale la nivelul injectarii intravenoase.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare