Litera W

#prospect #medicament

Wilprafen, suspensie

Prospect Wilprafen, suspensie

Compozitie
Componenta activa terapeutic: 5 ml suspensie (= 1 lingurita mensura) contine: 160,2 mg propionat de Josamicina.
Excipienti: hidroxipropilmetilceluloza, trioleat sorbitol, celuloza microcristalina, carboximetilceluloza sodica, citrat de sodiu, clorura de celilpiridiniu, dimetilpolisiloxan, bioxid de siliciu supradispersat, substante aromatizante, vanilina, zaharoza (3,25 g/5 ml suspensie, corespunzand la 0,27 BE), apa purificata.

Indicatii
infectii acute si cronice, provocate de germeni sensibili la Josamicina, cum ar fi:
Infectii la nivelul orl: angina si inflamatii ale mucoasei faringiene (faringite) cauzate de streptococi, otite medii, sinuzite, laringite, precum si difterie (in completarea terapiei cu anatoxina difterica) ca si scarlatina, in cazuri de alergii sau intoleranta la peniciline;
Infectii ale cailor respiratorii: tuse convulsiva, bronsita acuta, bronhopneumonie, pneumonie, pneumonii atipice, psitacoza; infectii ale cavitatii bucale (stomatologice): gingivite, abcese dentare; infectii ale pielii si ale tesuturilor moi, precum si infectii ale cailor urinare si ale organelor sexuale: piodermite, inflamatii purulente (furunculoza), antrax, erizipel, limfangite, limfoadenita, limfogranulomatoza inghinala, prostatite, gonoree si sifilis (in cazurile de alergie sau intoleranta la peniciline).

Doze si mod de administrare
1 lingura mensura (= 5 ml) Wilprafen contine 150 mg Josamicina. Daca medicul nu prescrie altfel, sugarii si copiii pana la varsta de 14 ani vor primi 30-50 mg Josamicina/kg corp repartizate in 3 doze zilnice
La nou - nascuti si sugari pana la varsta de 3 luni dozele vor fi adaptate greutatii corporale.
La copiii peste 14 ani si adulti se administreaza 1-2 g Josamicina pe zi repartizate in 3 doze. Medicamentul se va administra intre mese. Flaconul cu suspensie se va agita inainte de administrare. La pacientii cu insuficienta renala este indicata efectuarea unor investigatii de laborator relevante in timpul tratamentului. La nou - nascuti se recomanda controlul functiei hepatice. La diabetici trebuie sa se tina seama ca 5 ml suspensie Wilprafen contin 3,25 zaharoza, corespunzator la 0,27 BE (unitati hidrati de carbon).
Durata tratamentului: dupa recomandarile OMS pentru toate antibioticele in terapia infectiilor cu streptococi se indica cel putin 10 zile.

Contraindicatii
Wilprafen nu trebuie sa fie administrat la persoanele prezentand hipersensibilitate fata de eritromicina si alte antibiotice din grupa macrolidelor si nici la cele cu leziuni hepatice grave. Desi pana in prezent nu au fost semnalate efecte teratogene la cercetarile experimentale, se recomanda ca produsul Wilprafen sa nu fie administrat in timpul sarcinii si alaptarii si nici la prematuri.
Administrarea Josamicinei concomitent cu antihistaminicele care contin terfenadin sau astemizol este contraindicata.

Reactii adverse
Tulburari ale tractului gastrointestinal ca de exemplu anorexie, pirozis, greata si diaree sunt rareori semnalate.
Diarei persistente grave pot indica o colita pseudomembranoasa provocata de antibiotice. in astfel de cazuri, tratamentul cu Wilprafen trebuie intrerupt imediat si instituita o terapie adecvata (ex. Vancomicina oral 4 250 mg/zi).
Medicamentele care inhiba motilitatea intestinelor sunt contraindicate. In astfel de cazuri trebuie anuntat imediat medicul curant.
Reactiile cutanate sunt deosebit de rare. In cazuri izolate apar modificari trecatoare ale valorilor enzimelor hepatice. La pacientii sensibili la clorura de cetilpiridiniu, agentul conservant al suspensiei de Wilprafen, pot aparea reactii alergice. Nu au fost constatate semne de hipoacuzie tranzitorie pana in prezent la Wilprafen, semnalate la alte macrolide in cazurile de supradozare.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea