Litera V

#prospect #medicament

Visudyne, pulbere pentru solutie perfuzabila

Prospect Visudyne, pulbere pentru solutie perfuzabila

Forma de prezentare:
Pulbere pentru solutie perfuzabila 15 mg; cutie 1 fl.


Indicatii:
Tratamentul degenerescentei maculare senile la pacientii la care predomina forma clasica de neovascularizatie coroidiana subfoveala.


Doze si administrare:
Initial perfuzabil intravenos timp de 10 minute a 6 mg/m2, apoi activarea prin actiunea luminii, la 15 minute dupa inceperea perfuziei, cu lumina rosie non-termica (lungime de unda 689 nm 3 nm) produsa de un laser cu diode, dirijata cu ajutorul unui sistem optic de fibra de sticla montat la lampa cu fanta si a unei lentile de contact adecvate. La intensitatea recomandata a luminii de 600 mW/ cm2, sunt necesare 83 de secunde pentru a elibera doza necesara de lumina de 50 J/cm2.


Contraindicatii
Hipersensibilitate la verteporfina, porfirie, insuficienta hepatica severa.


Atentionari:
Pacientii trebuie reevaluati la 3 luni; tratamentul poate fi repetat de maxim 4 ori pe an; pacientii trebuie sa evite expunerea neprotejata a pielii, ochilor sau altor parti ale corpului la lumina solara directa sau la o lumina de interior puternica 48 ore dupa perfuzie; prudenta in insuficienta hepatica moderata, obstructie biliara, extravazare, insuficienta cardiaca necontrolata, hipertensiune arteriala necontrolata; interactiuni medicamentoase cu agenti fotosensibilizanti; sarcina si alaptare; soferi si activitati de precizie.


Reactii adverse:
Vedere anormala, diminuarea acuitatii vizuale, defecte de camp vizual, tulburari lacrimale, hemoragie subretiniana, hemoragie intravitroasa, durere, edem, extravazare, greata, reactii de fotosensibilizare, dureri lombare, astenie, prurit, hipercolesterolemie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului