Litera V

#prospect #medicament

Videx, capsule gastrorezistente

Prospect Videx, capsule gastrorezistente

Forma de prezentare:
Capsule gastrorezistente 125 mg, 200 mg, 250 mg, 400 mg; cutie x 3 sau 6 blist. x 10 capsule


Indicatii:
Tratamentul adultilor hiv - infectati si al copiilor cu imunodeficienta progresiva sau avansata, de preferinta in combinatie cu alti agenti antiretrovirali.


Doze si mod de administrare:
Se administreaza cu cel putin 30 de min. inainte de masa. Desi nu s-a stabilit pana acum doza optima, pot fi facute urmatoarele recomandari: adulti: Doza initiala este dependenta de greutate; intervalul intre doze va fi de 12 ore (b.i.d.). In studiile clinice s-au utilizat doze pana la 600 mg/zi. Dozele initiale medii: la adultii cu > 60 kg, cpr. se dau in doze de 200 mg b.i.d.; la adultii < 60 kg, doze de 125 mg b.i.d.. Fiecare doza se adm. sub forma a 2 cpr., in scopul asigurarii unei cantitati suficiente de neutralizant pentru pacient. Copii: 240 mg/m2/zi (180 mg/m2/zi in combinatie cu ZDV). Intervalul de administrare a dozelor este de 12 ore. Ajustarea dozei: Cresterile semnificative ale amilazei serice vor determina intreruperea
prompta a terapiei si evaluarea posibilitatii aparitiei pancreatitei, chiar in absenta simptomelor de pancreatita. La pacientii anurici dializati, jumatate din doza zilnica totala recomandata se administreaza o data pe zi. Doza va fi administrata dupa dializa.


Contraindicatii
La pacientii cu hipersensibilitate la produs.


Atentionari:
La pacientii cu pancreatita (s-a dovedit legatura intre riscul de pancreatita si doza zilnica). Atunci cand este justificata de conditiile clinice, administrarea va fi intrerupta pana la excluderea diagnosticului de pancreatita prin teste de laborator si ecografie. De asemenea, cand este necesar tratamentul simultan si cu alte med. cu toxicitatea asupra pancreasului, didanosina trebuie sa fie intrerupta, daca este posibil in timpul acestei terapii concomitente. La pacientii tratati cu didanosina poate aparea neuropatia periferica toxica, caracterizata de obicei de parestezii distale bilaterale simetrice, furnicaturi si durere a membrelor inferioare, si mai putin frecvent a mainilor. Atunci cand este justificata de conditiile clinice, terapia cu didanosina va fi intrerupta pana la rezolutia simptomelor. Daca in timpul tratamentului apar cresteri semnificative ale concentratiilor de acid uric, terapia va fi intrerupta. Terapia va fi intrerupta daca valorile enzimelor hepatice cresc peste limita normala. Terapia va fi reluata numai daca beneficiile potentiale ale tratamentului cu didanosina depasesc net riscurile potentiale. Nu exista suficienta experienta clinica pentru a recomanda modul de dozare la copii cu varsta mai mica de 3 luni. La copiii sub tratament se recomanda examinarea extinsa a retinei la fiecare 6 luni sau atunci cand apar modificari vizuale.


Reactii adverse:
Pancreatita si cresteri ale amilazei serice si lipazei serice, neuropatia periferica, anomalii in testele de functionare hepatica, cu rare cazuri de IH si moarte; diaree, greata/voma, reactii alergice, diabet zaharat, uscaciunea gurii, astenie, durere de cap si concentratiile de acid uric marite. Acidoza lactica. In cazuri rare s-au raportat modificari ale retinei sau ale nervului optic, leucopenie, trombocitopenie, anemie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului