Vancomycin, pulbere pentru solutie perfuzabila

Prospect Vancomycin, pulbere pentru solutie perfuzabila

Forma de prezentare:
Pulbere pt. solutie perfuzabila 500 mg, 1 g; ct. 1 fl.


Indicatii:
Infectii produse de germeni sensibili la vancomicina (cu exceptia meningitei), in special infectii stafilococice severe.


Doze si recomandari:
Injectabil intravenos: Adulti: 2 g/zi (aproximativ 30 mg/kg si zi). Copii si sugari: 40 mg/ kg si zi. In cazul afectarii SNC, doza poate fi crescuta la 15 mg/kg la fiecare 6 ore (60 mg/kg si zi). nou-nascuti: 0-7 zile: 30 mg/kg si zi ca doza de atac, apoi 10 mg/kg la fiecare 12 ore. 7-30 zile: 45 mg/kg si zi. insuficienta renala: doza initiala este 1 g, urmata, la fiecare 7-10 zile, dependent de rezultatele obtinute dupa controlarea concentratiei serice, de 1 g sau de 500 mg.


Contraindicatii
Hipersensibilitate la vancomicina.


Atentionari:
Prudenta in insuficienta renala, tulburari de auz, varstnici, anestezie generala; interactiuni medicamentoase cu aminoglicozide, polimixina B, curarizante, cisplatina, anestezice; sarcina si alaptare.


Reactii adverse:
Reactie anafilactica, ototoxicitate, nefrotoxicitate, greata, voma, febra, urticarie, eruptii maculare cutanate, neutropenie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea