Litera U

#prospect #medicament

Ultiva, liofilizant pentru solutie injectabila

Prospect Ultiva, liofilizant pentru solutie injectabila

Forma de prezentare:
Liofilizant pentru solutie injectabila/perfutzabila 1 mg, 2 mg, 5 mg; cutie 5 fl.


Indicatii:
Analgezic folosit in timpul inducerii si/sau mentinerii anesteziei generale. Pregatirea analgeziei pacientilor ventilati mecanic din unitatile de terapie intensiva.


Doze si recomandari:
Inducerea anesteziei: Se administreaza impreuna cu o doza standard de agent narcotic ca propofol, tiopental sau izofluran, pentru inducerea anesteziei. Viteza de perfuzare poate fi de 0,5-1 g/kg si minut, cu sau fara injectarea lenta a bolusului initial de 1 g/kg, administrat in minimum 30 sec. Mentinerea anesteziei la pacientii ventilati: Datorita instalarii rapide a efectului si duratei de actiune scurte a Ultiva, viteza de administrare in timpul anesteziei poate fi titrata ascendent cu cresteri de la 25% la 100% sau descendent, cu scaderi de la 25% la 50%, la fiecare 2-5 min., pentru a atinge nivelul dorit al raspunsului mediat prin receptori opioizi. in cazul anesteziei usoare, injectia suplimentara lenta in bolus poate fi administrata la fiecare 2-5 minute. Medicatia concomitenta: Remifentanilul diminueaza cantitatile sau dozele de anestezice, hipnotice si benzodiazepine inhalate necesare pentru anestezie. Dozele urmatorilor agenti folositi in anestezie: izofluran, tiopentona, propofol si temazepam au fost reduse cu pana la 75% cand s-au utilizat in acelasi timp cu remifentanil.


Contraindicatii
Hipersensibilitate, administrare epidurala si intratecala, utilizarea ca agent unic de inducere a anesteziei.


Atentionari:
Se va administra numai intr-o unitate perfect echipata pentru monitorizarea si asistarea functiilor respiratorii si cardiovasculare, de catre un personal special instruit pentru utilizarea anestezicelor, recunoasterea si managementul privind efectele adverse ale opioidelor puternice, incluzand resuscitarea respiratorie si cardiaca.


Reactii adverse:
Depresie respiratorie, apnee, bradicardie, hipotensiune arteriala, rigiditatea musculaturii scheletice, greata, varsaturi, prurit, tremor postoperator.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Gustari sanatoase pe care le putem da copiilor la scoala

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.