Litera T

#prospect #medicament

Triamcinolon s, unguent

Prospect Triamcinolon s, unguent

Indicatii
infectii cutanate (impetigo, acnee, furunculoza, sicozis stafi-lococic), dermatomicoze (epidermofitie interdigitala si palmo-plantara eritrasma, sicozis tricofitic), eczeme infectate in stadiul acut sau subacut al bolii.

Doze si mod de administrare
Unguentul se aplica in strat subtire, de 2-4 ori pe zi, timp de 2-7 zile. In infectiile localizate pe zone cutanate intinse tratamentul local se poate asocia cu administrarea perorala sau parenterala a unui antibiotic cu spectru larg. Pentru consolidarea rezultatelor terapeutice se recomanda aplicarea unguentului de 1-2 ori pe zi, cateva zile dupa vindecarea clinica.

Compozitie
Unguentul contine 3% saprosan (5,7-diclor-8-oxichinaldina) si 0,10% triamcinolon acetonid (1-dehidro-9-fluor-16,17-dihidrocorticosteron).

Actiune terapeutica
Prin asocierea celor doua substante actiunea antibacteriana si antimicotica a saprosanului este secondata de efectul antiinflamator antialergic al triamcinolonului acetonid. Preparatul isi mentine eficacitatea chiar in prezenta puroiului si a altor substante biologice.

Contraindicatii
tuberculoza pielii, dermatoze sifilitice, varicela, vaccina.

Reactii adverse
Dupa tratamente prelungite cu aplicarea unguentului pe teritorii cutanate intinse pot aparea fenomene de hipocorticism reactional datorita componentei steroidice: oboseala, adinamie, somnolenta sau, dimpotriva, agitatie si insomnie. Examenul sangelui poate pune in evidenta o eozinofilie sau o usoara anemie. Excretia sodiului creste uneori, concomitent cu scaderea eliminarii potasiului. Mult mai rar se observa fenomene de hipercorticism, la bolnavii cu deficit functional hepatic sau renal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea