Litera T

#prospect #medicament

Travocort, crema

Prospect Travocort, crema

Indicatii
Tratamentul initial al dermatomicozelor la care sunt prezente modificari cutanate inflamatorii sau eczematoase.

Doze si mod de administrare
In general, aplicatiile se fac de doua ori pe zi, atat timp cat persista manifestarile inflamatorii, totusi nu mai mult de 2 saptamani. In continuare sau dupa, se va aplica tratamentul cu Travogen crema lipsita de corticoizi.

Actiune terapeutica
Produs dermatologic pentru aplicare externa.

Compozitie
1 g crema contine 10 mg isoconazolnitrat si 1 mg difluocortolon-21-valerat.

Contraindicatii
Procese patologice cutanate specifice (lues, TBC), varicela, reactii vaccinale, dermatita periorala, rozacee; va fi evitata, din principiu, aplicarea in primul trimestru al sarcinii, mai ales pe suprafete mari sau in aplicatii prelungite. Hipersensibilitate la cetilstearilalcool.

Reactii adverse
In cazuri rare, fenomene de iritatie sau reactii alergice tegumentare. Dupa aplicatii intinse pe suprafete mari si/sau prelungite sunt posibile: atrofia pielii, teleangiectazie, striuri, aparitii acneiforme, dermatita periorala si hipertricoza, precum si modificari sistematice prin reabsorbtia corticoidului. Atentie: la nou-nascutii ale caror mame au urmat in timpul sarcinii sau alaptarii un tratament aplicat pe o suprafata mare sau timp indelungat (posibia reducere a functiei glandei suprarenale). Recomandari: la infectii mixte bacteriene cu germeni gram negativi poate fi necesar un tratament specific complementar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului