Litera T

#prospect #medicament

Tramal, sol. int.

Prospect Tramal, sol. int.


Prezentare farmaceutica: Fiole a 1 ml solutie injectabila continand tramadol clorhidr. 50 mg (cutie cu 5 buc.); solutie pentru uz intern, in picaturi, continand la 1 ml (40 picaturi) tramadol clorhidr. 100 mg (flacon cu 10, 30 sau 100 ml); supozitoare continand tramadol clorhidr. 100 mg (cutie cu 5, 10 sau 20 buc.).

Actiune terapeutica: analgezic cu actiune intensa.

Indicatii: dureri intense sau moderate, acute sau cronice; pentru analgezie cu prilejul unor manevre diagnostice sau terapeutice.

Mod de administrare: In injectie intravenoasa (lent) sau perfuzii intravenoase, injectie intramusculara sau subcutanata, 1-2 fiole (50-100 mg) o data; oral 20 picaturi (50 mg) o data; rectal cate un supozitor (100 mg) o data; la nevoie se repeta, doza maxima pentru o zi fiind de 400 mg (pentru toate caile de administrare).

Reactii adverse: Uneori sedare, oboseala, sudoratie, ameteli, uscaciunea gurii, greata, voma, rareori hipotensiune arteriala.

Contraindicatii Intoxicatie acuta cu alcool, hipnotice, analgezice, psihotrope; prudenta in caz de insuficienta renala sau insuficienta hepatica (doze mai mici). Atentie la persoanele care reactioneaza excesiv la opioide; prudenta cand se asociaza cu alte deprimante centrale (potentare), nu se asociaza cu IMAO (risc toxic mare).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea