Litera T

#prospect #medicament

Toviaz, comprimate filmate

Prospect Toviaz, comprimate filmate

Forma de prezentare:
Comprimate filmate 4 mg, 8 mg; cutie x 1, 2, 4, 8 sau 14 blist. x 7 cpr.


Indicatii:
Tratamentul simptomelor (polakiurie si/sau mictiuni imperioase si/sau incontinenta imperioasa) care pot surveni la pacientii cu sindrom de vezica hiperactiva.


Doze si mod de administrare:
Adulti (inclusiv varstnici): Doza initiala recomandata este de 4 mg o data pe zi. In functie de raspunsul individual, doza poate fi marita la 8 mg o data pe zi. Doza zilnica maxima este de 8 mg.


Contraindicatii
Hipersensibilitate la substanta activa, arahide sau soia, sau la oricare dintre excipienti, retentie urinara, retentie gastrica, glaucom cu unghi ingust, necontrolat terapeutic, miastenia gravis, insuficienta hepatica severa (Child Pugh C), utilizarea concomitenta a unor inhibitori potenti ai CYP3A4 la pacientii cu insuficienta hepatica sau renala moderata pana la severa, colita ulcerativa severa, megacolon toxic.


Atentionari:
Nu este recomandat pentru utilizarea la copii sau adolescenti sub 18 ani, datorita lipsei datelor referitoare la siguranta si eficacitate. Se utilizeaza cu atentie la pacientii cu: obstructie a fluxului vezical urinar semnificativa din punct de vedere clinic cu risc de retentie urinara, tulburari obstructive gastro-intestinale (de exemplu stenoza pilorica), reflux gastro-esofagian si/sau pacienti care urmeaza concomitent tratament cu medicamente (cum ar fi bisfosfonati oral) care pot determina sau exacerba esofagita, motilitate gastro-intestinala redusa, neuropatie autonoma, glaucom cu unghi ingust, controlat terapeutic.


Reactii adverse:
Tratamentul poate determina efecte antimuscarinice usoare spre moderate, cum ar fi xerostomie, uscarea ochilor, dispepsie si constipatie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Adevarul despre MURATURI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare