Litera S

#prospect #medicament

Soventol, comprimate

Prospect Soventol, comprimate

Compozitie
1 comprimat contine 50 mg hidroclorura de bamipina.

Actiune terapeutica
Soventol este util in tratarea reactiilor de hipersensibilitate (alergii) si are o actiune linistitoare asupra pruritului. Actiunea sa dureaza 6-8 ore.

Indicatii
Soventol este folosit la tratamentul pruritului de diferite cauze, bolilor de piele pruriginoase (ca de ex.: urticaria), guturaiului de fan, iritatiilor, si alte procese alergice ale pielii si mucoaselor, ca si bolii excursiilor. Prin administrarea de Soventol se poate sprijini tratarea cu Soventol Gel a tulburarilor pielii, de ex. intepaturi de insecte, arsuri solare, urticarie.

Doze si mod de administrare
Daca nu este prescris altfel, dozarea pentru copii peste 12 ani si adulti este in general de 1-2 comprimate la nevoie de 3-4 ori pe zi. Comprimatele se inghit nemestecate cu ceva apa.
Atentie! Soventol nu trebuie utilizat dupa depasirea datei de expirare. Medicamentul trebuie tinut in locuri inaccesibile copiilor!
Indicatii deosebite: Soventol poate modifica capacitatea de reactie in asa fel, incat poate fi periclitata circulatia stradala sau folosirea unei masini; acesta mai ales in caz de interactiune cu alcoolul.
Forma de prezentare: flacoane de 20 comprimate, 50comprimate.

Contraindicatii
A nu se utiliza in caz de glaucom cu unghi inchis si hipertrofie de prostata. Nu sunt indicate tabletele Soventol la copiii sub 12 ani.  Gravidele trebuie sa consulte medicul inaintea utilizarii Soventolului.

Reactii adverse
La majoritatea antihistaminicelor Soventol poate duce la oboseala. La pacienti sensibili sau la dozare prea mare pot aparea ocazional o usoara uscaciune a gurii, tulburari de vedere ca si greutati de urinare (mai ales la afectiuni de prostata). Aceste fenomene nu sunt de durata si dispar la scaderea dozei. Reactii de hipersensibilitate apar rar, dupa experienta de pana acum.
Interactiuni cu alte medicamente: pana in prezent nu se cunosc.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare