Litera S

#prospect #medicament

Somavert, pulbere si solvent pentru solutie injectabila

Prospect Somavert, pulbere si solvent pentru solutie injectabila

Forma de prezentare:
Pulbere si solvent pentru solutie injectabila 10 mg, 15 mg, 20 mg; cutie x 30 flacon Liofilizant + 30 flacon solv x 8 ml (10 mg, 15 mg, 20 mg); cutie x 1 flacon Liofilizant + 1 flacon solv x 8 ml (20 mg)


Indicatii:
Tratamentul pacientilor cu acromegalie, care au raspuns insuficient la metodele chirurgicale si/sau radioterapeutice si la care tratamentul adecvat cu analogi de somatostatina nu a dus la normalizarea concentratiei de IGF-I sau nu a fost tolerat.


Doze si administrare:
Tratamentul trebuie initiat sub supravegherea unui medic cu experienta in tratamentul acromegaliei. Trebuie administrata subcutanat o doza de incarcare de 80 mg pegvisomant, sub supraveghere medicala. Dupa aceasta, trebuie administrat subcutanat Somavert 10 mg reconstituit in 1 ml solvent, o data pe zi. Doza maxima nu trebuie sa depaseasca 30 mg/zi.


Contraindicatii
Hipersensibilitate.


Atentionari:
Trebuie monitorizate concentratiile serice de IGF-I, ALT, AST.


Reactii adverse:
Cele mai frecvente - reactii aparute la nivelul locului de administrare (eritem, durere), hipersudoratie, cefalee si astenie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea