Litera S

#prospect #medicament

Siran long, comprimate eferfescente

Prospect Siran long, comprimate eferfescente

Compozitie
1 tableta Siran Long contine 600 mg acetilcisteina. Adjuvanti: Aspartam, substanta aromata, bicarbonat de sodiu, acid citric

Actiune terapeutica
Siran Long este un medicament destinat dizolvarii mucusului, in cazul afectiunilor respiratorii asociate cu cresterea vascozitatii mucusului (expectorant).

Indicatii
Toate afectiunile tractului respirator asociate cu secretie de mucus hipervascos. Forme acute si cronice ale afectiunilor cailor respiratorii, in special bronsita acuta si cronica, bronsiectazie, bronsita astmatiforma, astm bronsic, bronsiolita si mucoviscidoza. Afectiuni ORL: laringita, sinuzita acuta si cronica, otita medie supurata.

Doze si mod de administrare
Instructiunile urmatoare sunt valabile doar in masura in care medicul Dvs. nu a indicat altfel. Va recomandam respectarea dozelor prescrise, altfel Siran Long nerealizand efectul dorit.
La adultii si adolescentii cu varsta peste 14 ani: 1 tableta efervescenta o data/zi sau 2 x 1/2 tableta Siran Long (ceea ce corespunde unei cantitati de 600 mg acetilcisteina zilnic). Medicamentul va trebui administrat dupa mese, dizolvat in cca 1/2 pahar cu apa. Lichidul nu trebuie amestecat cu lingurita de argint, datorita posibilitatii eliberarii a mici cantitati de argint in lichid.
Nota: actiunea secretolitica a acetilcisteinei va fi sustinuta prin ingestia de lichide. Durata tratamentului depinde de tipul si gravitatea afectiunii si trebuie decisa de medicul curant. in bronsita cronica si mucoviscidoza, tratamentul se va efectua pe o perioada mai indelungata, in scopul prevenirii infectiilor.

Contraindicatii
Siran Long nu se va administra in caz de hipersensibilitate la acetilcisteina sau la unul din celelalte ingrediente. Administrarea acetilcisteinei la nou-nascut se va efectua doar dupa a 10-a zi de la nastere, in caz de indicatie vitala (10mg/kg corp) si doar sub control medical riguros.

Masuri de precautie
Siran Long nu este indicat a se administra la copiii sub 14 ani, datorita continutului ridicat in substanta activa. Pentru aceste cazuri, exista disponibile medicamente cu o activitate mai redusa. Masuri de precautie in administrare si note de atentionare: in cazurile cu fenilcetonurie preexistenta, trebuie luat in considerare faptul ca acest medicament contine indulcitorul aspartam intr-o cantitate care corespunde la 11, 22 mg fenilalanina. Recomandari in timpul traficului auto sau al lucrului cu utilaje neprevazute cu protectie: nu exista particularitati de urmarit. Sarcina si alaptare: Nu exista inca date suficiente privind administrarea Siran Long in timpul perioadei de sarcina si de alaptare. Din aceste motive, administrarea de Siran Long in aceste perioade se va face numai la indicatia stricta a medicului.

Reactii adverse
Cu totul izolat s-au semnalat: pirozis, greturi, varsaturi si diaree. In cazuri rare, s-a raportat aparitia stomatitei, cefaleei si tinitusului. S-au mai observat, izolat, reactii alergice dupa administrarea preparatelor cu acetilcisteina, de ex.: prurit, urticarie, exantem, "rush", inflamatia mucoasei nazale si a traheei, bronhospasm, tahicardie si scaderea tensiunii arteriale. Cazuri izolate de bronhospasm s-au raportat preponderent la pacientii cu hiperreactivitate a sistemului bronsic, in astmul bronsic, asa numitii "hiper-responders" (sensibilitate crescuta a bronhiilor fata de anumiti factori iritanti). In afara acestora s-au mai semnalat ocazionale hemoragii legate de administrarea acetilcisteinei, determinate partial de reactiile de hipersensibilitate. Diminuarea agregarii plachetare in prezenta acetilcisteinei a fost confirmata prin diferite investigatii, desi nu este posibila aprecierea privind relevanta clinica pana in prezent. A fost raportat un caz prezentand anemie, hemoragii si hemopericard. in cazul in care observati orice efect nementionat mai sus, va recomandam sa va adresati medicului sau farmacistului. La aparitia primelor semne de hipersensibilitate la acetilcisteina, trebuie intrerupta imediat administrarea de Siran Long. Adresati-va medicului in scopul evaluarii gravitatii manifestarilor si al luarii de masuri corespunzatoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare