Litera S

#prospect #medicament

Sindronat, conc. pt. solutie perfuzabila

Prospect Sindronat, conc. pt. solutie perfuzabila

Forma de prezentare
Conc. pt. sol. perf. 300 mg/5 ml; ct. x 1 fl. x 5 ml


Indicatii
Osteoliza produsa de metastazele osoase ale tumorilor solide sau de catre neoplaziile hematologice. hipercalcemia produsa de metastaze osoase sau de tumori maligne care induc distructie osoasa in afara metastazelor osoase.


Dozaj si mod de administrare
Oral: 1600 mg-3200 mg, divizat in 1 sau 2 prize zilnice. La pacientii cu IR, la care clearance-ul creatininei variaza intre 10 si 30 ml/min, doza zilnica trebuie redusa la jumatate. tratamentul este de obicei de lunga durata, depinzand de evolutia bolii.
Injectabil: 300 mg ca o doza unica zilnica prin perfuzie intravenos lenta. Continutul unei fiole trebuie dizolvat in minimum 500 ml de solutie izotona de clorura de sodiu sau de glucoza 5%. tratamentul nu trebuie sa depaseasca 10 zile consecutive, dupa care se trece la terapie per os. In hipercalcemie tratament trebuie ajustat in functie de raspunsul la terapie. Ca urmare, trebuie monitorizat zilnic nivelul calciului seric.


Contraindicatii
Hipersensibilitate,insuficienta renala cu un clearance creatininic < 10 ml/min, boli inflamatorii acute severe ale tractului gastrointestinal. Copii. Sarcina.


Atentionari
Actiunea hipocalcemica este crescuta de aminoglicozide. Trebuie monitorizata functia renala. Trat. trebuie oprit in eventualitatea unei deteriorari a functiei renale. Nivelul calciului seric trebuie monitorizat. in cazul aparitiei hipocalcemiei, trat. intravenos trebuie oprit inaintea terapiei trebuie stimulata eliminarea renala a calciului seric in exces si restaurat echilibrul hidroelectrolitic si productia normala de urina. Trebuie evitata suprahidratarea la pacientii cu risc de IC. alimentele cu un continut ridicat de calciu, precum si medicamentele care contin fier, calciu sau magneziu reduc absorbtia acidului clodronic administrat oral. Perfuzabil sau injectabil intravenos rapide pot induce IRA.


Reactii adverse
Simptome gastrointestinale (greata si diaree). IRA dupa perfuzie intravenos administrata. Deteriorari ale functiei renale si proteinurie tranzitorie imediat dupa perf. Reactii adverse cutanate. hipocalcemie. Modificari ale fosfatului seric, albuminelor serice, LDH si transaminazelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului