Litera S

#prospect #medicament

Sicalgin, comprimate

Prospect Sicalgin, comprimate

Compozitie
1 comprimat contine 400 mg acid acetilsalicilic si 40 mg cafeina anhidra.

Actiune terapeutica
analgezic, antipiretic, antiinflamator - antireumatic, antiagregant plachetar, inhibitor al sintezei prostaglandinelor prin acidul acetilsalicilic si antimigrenos si slab stimulent psihomotor prin cafeina.

Indicatii
Cefalee, nevralgii, stari febrile, dureri postoperatorii.

Doze si mod de administrare
Cate 1 comprimat la nevoie, repetat de 3-4 ori pe zi. 

Contraindicatii
Alergie sau intoleranta la salicilati si antiinflamatorii nesteroidiene; ulcer gastroduodenal in evolutie, boli hemoragice si risc de hemoragii.

Masuri de precautie
Prudenta in boala ulceroasa neevolutiva, astm bronsic, la renali (in administrarea prelungita) si in timpul sarcinii (se va evita in primul trimestru si in utima luna de sarcina).
Interactiuni medicamentoase:
Se administreaza cu prudenta sau se evita (dupa caz) asocierea cu: anticoagulante cumarinice (risc crescut de hemoragii), glucocorticoizi (risc de ulcer si hemoragii), metotrexat (creste toxicitatea acestuia), sulfamide antidiabetice (risc de hipoglicemie), probenecid si sulfinpirazona (efect uricozuric scazut), spironolactona (efect diuretic scazut).

Reactii adverse
Epigastralgii, greata, varsaturi, reactii alergice diverse, eruptii cutanate, bronhospasm, rar reactii anafilactoide diverse, cu asfixie sau colaps (intoleranta incrucisata pentru toate inhibitoarele sintezei prostaglandinelor), tulburari de ritm si cresteri ale valorilor tensiunii arteriale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului