Litera S

#prospect #medicament

Seroquel, comprimate filmate

Prospect Seroquel, comprimate filmate

Indicatii:

Tratamentul schizofreniei. Tratamentul episoadelor maniacale din psihoza bipolara.

Nu utilizati SEROQUEL - daca sunteti alergic la quetiapina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6); - daca utilizati anumite medicamente cum sunt: o unele medicamente pentru HIV; o medicamente cu strutura azolica (pentru infectiile fungice); o eritromicina sau claritromicina (pentru infecții); o nefazodona (pentru depresie). Inainte de a incepe sa utilizati SEROQUEL trebuie sa-i spuneti medicului dumneavoastra daca urmati tratament cu oricare din medicamentele mentionate mai sus.

Doze si mod de administrare:
Comprimate filmate: de doua ori pe zi. Adulti, in tratamentul schizofreniei: 50 mg (ziua 1), 100 mg (ziua 2), 200 mg (ziua 3), 300 mg (ziua 4). Din a patra zi, doza se creste treptat pana la doza eficace uzuala cuprinsa intre 300-450 mg pe zi; doza poate fi individualizata intre 150-750 mg pe zi. In tratamentul episoadelor maniacale din psihoza bipolaReactii adverse: 100 mg (ziua 1), 200 mg (ziua 2), 300 mg (ziua 3), 400 mg (ziua 4). Doza eficace uzuala este cuprinsa intre 400 si 800 mg pe zi. Doza poate fi ajustata, in functie de raspunsul clinic si de tolerabilitatea fiecarui pacient, intre 200-800 mg/zi.

Contraindicatii
Hipersensibilitate.

Ganduri suicidare si inrautatirea depresiei Daca sunteti depresiv(a), puteti sa aveti ganduri de a va face rau sau de a va sinucide. Acestea se pot inrautati atunci cand incepeti tratamentul, deoarece aceste medicamente au nevoie de timp pentru a actiona, in general timp de 2 saptamani sau mai mult. Aceste ganduri pot aparea daca intrerupeti brusc administrarea tratamentului. Este mai probabil sa aveti aceste ganduri daca sunteti adult tanar. Informatiile din studiile clinice au aratat o crestere a riscului de ganduri suicidare si/sau comportament suicidar la adultii tineri cu varsta mai mica de 25 ani suferind de depresie. Daca aveti ganduri de a va face rau sau de a va sinucide, adresati-va medicului sau mergeti la spital imediat. Puteti sa spuneti unui prieten sau ruda ca sunteti depresiv(a) si sa-l rugati sa citeasca acest prospect. Puteti sa-l rugati sa va spuna daca crede ca depresia s-a agravat, sau daca il ingrijoreaza orice alta modificare in comportamentul dumneavoastra. S-a observat cresterea in greutate la pacientii care iau SEROQUEL. Dumneavoastra trebuie sa va masurati periodic greutatea impreuna cu medicul dumneavoastra.

Screeningul pentru determinarea drogurilor in urina in cazul testelor pentru prezenta drogurilor in urina, administrarea de SEROQUEL poate produce rezultate pozitive pentru metadona sau pentru anumite medicamente folosite in tratamentul depresiei numite antidepresive triciclice (ATC), atunci cand se folosesc anumite metode de determinare, chiar daca nu ati luat metadona sau ATC. Se recomanda confirmarea rezultatelor cu metode mai specifice.

Utilizarea SEROQUEL cu alimente si bauturi • SEROQUEL poate fi administrat cu sau fara alimente. • Fiti atent cat alcool etilic consumati. Efectele asociate al alcoolului etilic si SEROQUEL pot sa determine somnolenta. • Nu beti suc de grapefruit in timpul tratamentul cu SEROQUEL, deoarece poate modifica modul de actiune al medicamentului.

Fertilitatea, sarcina si alaptarea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Nu trebuie sa luati SEROQUEL in timpul sarcinii, daca nu ati discutat cu medicul asupra acestui lucru. SEROQUEL nu trebuie administrat in timpul alaptarii. Urmatoarele simptome pot aparea la bebelusii nou-nascuti ai mamelor care au folosit Seroquel in ultimul trimestru de sarcina (ultimele trei luni de sarcina): tremuraturi, rigiditate si/sau slabiciune musculara, somnolenta, agitatie, probleme respiratorii si dificultati in alimentare. Daca bebelusul dumneavoastra prezinta oricare dintre aceste simptome, contactati-va medicul.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Acest medicament s-ar putea sa va faca somnoros. Nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje pana cand nu vedeti in ce fel va afecteaza acest medicament.

SEROQUEL contine lactoza. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.


Atentionari:
Prudenta in administrarea la pacienti cu afectiuni cardiovasculare cunoscute, boli cerebrovasculare, convulsii in antecedente, varstnici. La aparitia semnelor de diskinezie tardiva, trebuie avuta in vedere reducerea dozelor sau intreruperea tratamentului, de sindrom neuroleptic malign, se intrerupe tratamentul. La intreruperea brusca a tratamentului, pot aparea: greata, varsaturi, insomnie, recurenta simptomelor psihotice, miscari involuntare patologice, de aceea, tratamentul se intrerupe treptat. interactiuni cu: carbamazepina, antifungice azolice, antibiotice macrolide. In sarcina se utilizeaza numai cand beneficiul depaseste riscurile potentiale. Femeile care alapteaza trebuie sa intrerupa administrarea in timpul tratamentului. Produce somnolenta si afecteaza capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje. Seroquel nu este recomandat pentru utilizare in tratamentul psihozei asociate dementei la varstnici.


Reactii adverse:
Frecvent: somnolenta, ameteli, uscaciunea gurii, astenie usoara, constipatie, tahicardie, hipotensiune ortostatica si dispepsie. Alte reactii adverse rare, comune antipsihoticelor: sincope, sidrom neuroleptic malign, leucopenie, neutropenie si edeme periferice.e 100 mg, 200 mg, 300 mg; cutie 6 blist.10 cpr.

Cum se pastreaza SEROQUEL

Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor. Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie, dupa “EXP:”. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. A se pastra la temperaturi sub 30`C, in ambalajul original. Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Ce contine SEROQUEL 7 SEROQUEL 100 mg
Substanta activa este quetiapina. Un comprimat filmat contine quetiapina 100 mg (sub forma de fumarat de quetiapina) - Celelalte componente sunt: nucleu-: povidona, hidrogenofosfat de calciu, celuloza microcristalina, amidon de sodiu glicolat tip A, lactoza monohidrat, stearat de magneziu; filmhipromeloza, macrogol, dioxid de titan (E 171), Oxid galben de fer (E 172). SEROQUEL 200 mg - Substanta activa este quetiapina. Un comprimat filmat contine quetiapina 200 mg (sub forma de fumarat de quetiapina) - Celelalte componente sunt: nucleu-: povidona, hidrogenofosfat de calciu, celuloza microcristalina, amidon de sodiu glicolat tip A, lactoza monohidrat, stearat de magneziu; filmhipromeloza, macrogol, dioxid de titan (E 171).

Cum arata SEROQUEL si continutul ambalajului
SEROQUEL 100 mg se prezinta sub forma de comprimate filmate de culoare galbena, biconvexe. Cutie cu 6 blistere din PVC/Al a cate 10 comprimate filmate. SEROQUEL 200 mg se prezinta sub forma de comprimate filmate de culoare alba, biconvexe. Cutie cu 6 blistere din PVC/Al a cate 10 comprimate filmate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul Detinatorul autorizatiei de punere pe piata AstraZeneca UK Limited 2 Kingdom Street Londra W2 6BD Marea Britanie Fabricantul ASTRAZENECA UK LIMITED Silk Road Business Park, Macclesfield, Cheshire, SK 10 2NA Marea Britanie

Acest prospect a fost revizuit in Octombrie 2014.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului