Litera S

#prospect #medicament

Santaderm

Prospect Santaderm

Compozitie
1 g pulbere contine: neomycin sulfate 5 mg , zinc bacitracin 250 UI, lactoza AD. 1 g.
1 g unguent contine: neomycin sulfate 5 mg, zinc bacitracin 500 UI, liquid parafin 0,2 g
,vaselina q.s. ad 1 g

Actiune terapeutica
Experienta clinica din ultimii ani a aratat ca asocierea intre Neomicina si bacitracina are rezultate satisfacatoare in terapia infectiilor locale. Spectrul antimicrobian al celor doua antibiotice cuprinde atat gama germenilor gram-pozitivi cat si a celor gram-negativi, combinatia lor nefavorizand dezvoltarea tulpinilor rezistente, fiind eficace in cazurile in care alte antibiotice au o actiune nesatisfacatoare.

Indicatii
Profilactic local postoperator, cat si in leziuni dupa chiuretarea pielii, in transplant de piele, in arsuri de gradul 1 si 2 cu suprafata redusa. terapie locala in ulcer aton, dermatita de pozitie, ulcere de decubit, suprainfectia dermopatiilor cronice ca: eczeme, dermatomicoze, otita cronica externa. Lavaj vezical in microbiurie cu cateter definitiv.

Doze si mod de administrare
Pulbere: pudrarea zonei.
Unguent: se aplica de 1-2 ori pe zi, prin masaj usor.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la medicament, cat si in antecedente de intoleranta toxica.

Masuri de precautie
Interactiuni: poate mari toxicitatea aminoglicozidelor atunci cand produsul este administrat in cazuri ce favorizeaza absorbtia sistemica.
Folosirea pe timp indelungat poate avea ca rezultat dezvoltarea anumitor bacterii rezistente sau ciuperci. In cazuri mai grave ca leziuni cu suprafata mare, ulcere, arsuri sau in lavaje, probabilitatea absorbtiei sistemice creste rezultand aparitia fenomenelor nefrotoxice sau/si ototoxice.

Reactii adverse
Sensibilitate la Neomicina manifestata prin reactie alergica cu eritem local, edem, prurit si leziune cronica. Mai rar, datorita absorbtiei sistemice, pot aparea fenomene ototoxice, nefrotoxice (proteinurie, cilindrurie, azotemie), exantem dermic, cat si astenie musculara prin blocaj neuromuscular.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului


Citeste pe ele.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului