Litera R

#prospect #medicament

Rhogam ultra-filtered, solutie injectabila

Prospect Rhogam ultra-filtered, solutie injectabila

Forma de prezentare:
Solutie injectabila intramuscular; 1 seringa preumpluta contine 300 �g imunoglobulina anti-D; cutie x 5 sau 25 seringi


Indicatii:
Inainte de nastere: profilaxie, in perioada 26-28 saptamani; amniocenteza, biopsie din vilozitati coriale si prelevarea percutanata de sange din cordonul ombilical; traumatism abdominal sau manevra obstetricala; sarcina ectopica; avort sau amenintare de avort la orice stadiu al sarcinii, cu continuarea sarcinii. Dupa nastere: Se administreaza mamei, daca nou-nascutul este Rh-pozitiv.transfuzii de sange incompatibil sau de produse de sange incompatibile.


Doze si administrare:
Daca se administreaza RhoGAM pentru una din indicatiile mentionate in cursul sarcinii timpurii (inainte de 26 pana la 28 saptamani), este obligatorie mentinerea nivelului de anticorpi anti-D dobanditi pasiv prin administrarea de RhoGAM la intervale de 12 saptamani. RhoGAM trebuie administrat intr-un interval de timp de 72 de ore dupa nastere sau dupa expunerea la hematii Rh-pozitive. Daca se declanoeaza nasterea in cele 3 saptamani dupa ultima doza administrata ante-partum, doza post-partum poate sa nu mai fie administrata, dar un test de determinare a hemoragiei materno-fetale trebuie totusi efectuat pentru a determina daca expunerea a fost mai mare de 15 ml hematii. RhoGAM suprima imunizarea Rh cand este administrat intr-o doza = 20 �g per ml hematii Rh-pozitive. O singura doza de RhoGAM suprima raspunsul imun dupa o expunere = 15 ml hematii Rh-pozitive. Prin urmare, administrarea de mai mult de 20 �g de RhoGAM per ml de hematii Rh-pozitive trebuie luata in considerare oricand exista suspiciunea sau evidenta unei hemoragii materno-fetale sau o expunere la hematii Rh-pozitive mare. Doza obisnuita este de 300 �g de RhoGAM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi: Fertilizare in vitro cu ovocite donate. Indicatii si sanse de reusita

Expertul Acasa.ro, dr Muheidli Chadi, medic specialist obstetrica-ginecologie

Pune o intrebare