Litera R

#prospect #medicament

Remotiv, comprimate filmate

Prospect Remotiv, comprimate filmate

Forma de prezentare

Comprimate filmate rotunde, biconvexe, de culoare roz ambalate in blistere. Cutie cu 2 blistere din folie Al/PVC/PE/PVDC a cate 15 comprimate filmate. Cutie cu 3 blistere din folie de Al/PVC/PE/PVDC a cate 20 comprimate filmate. Cutie cu 6 blistere din folie de Al/PVC/PE/PVDC a cate 20 comprimate filmate. Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.

Compozitie

Substanta activa este extractul uscat de Hyperici herba (iarba de sunatoare) Ze 117. Celelalte componente sunt: celuloza microcristalina, lactoza monohidrat, macrogol 6000, stearat de magneziu, macrogol 400, macrogol 20000, propilenglicol, oxid de fier rosu (E 172), hipromeloza, dioxid de titan (E171).

Indicatii

Adjuvant in: tulburari neurovegetative; tulburari depresive de intensitate usoara/medie; anxietate.

Doze si mod de administrare

Adulti: 500 mg/zi, in una sau doua prize, dimineata si seara, administrarea facandu-se cu o cantitate de lichid (un pahar mare cu apa), de preferinta in timpul mesei sau dupa aceasta; comprimatele nu trebuie sfaramate. Varstnici: dozele sunt identice ca pentru adulti. Trebuie administrat cel putin 14 zile pentru a se instala efectul terapeutic. Se recomanda un tratament pe o durata de 4-6 saptamani. Utilizarea in cazul tulburarilor depresive necesita avizul medicului de specialitate.

Contraindicatii

Hipersensibilitati cunoscute la substanta activa sau oricare dintre excipienti. Tratament concomitent cu: anticoagulante orale, ciclosporina, antiretrovirale inhibitoare ale proteazei si inhibitori nonnucleozidici ai revers transcriptazei.

Sarcina si alaptare

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament. Nu se cunoaste riscul posibil la om. De aceea se recomanda precautie in ceea ce priveste utilizarea in timpul sarcinii. Decizia de a administra Remotiv in timpul sarcinii sau a alaptarii apartine medicului specialist dupa analiza raportului: beneficiu terapeutic matern / risc potential asupra fatului respectiv sugarului.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Remotiv nu are sau are o influenta neglijabila asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje, dar pacientii trebuie avertizati despre posibilitatea aparitiei ametelilor.

Atentionari

Asocieri nerecomandate: cu digoxina, contraceptivele orale, teofilina, carbamazepina, fenitsina, antidepresivele inhibitoare ale recaptarii serotoninei, antimigrenoase din familia triptanilor. Foarte rar si mai ales in cazul persoanelor cu tegumente deschise la culoare au fost semnalate reactii de tipul inrosirea pielii, aceasta aparand dupa administrare urmata de o expunere la soare. in astfel de cazuri tratamentul trebuie intrerupt. Prudenta la pacienti cu insuficienta renala, hepatica, intoleranta la lactoza. Atentie la conducatori auto (poate produce ameteli).

Remotiv contine lactoza. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

Reactii adverse

Ameteli, astenie uscaciunea gurii, simptome gastrointestinale, cefalee si transpiratii. Daca apar reactii cutanate de fotosensibilitate, trebuie intrerupt tratamentul si investigate simptomele aparute.

Ca toate medicamentele, Remotiv 250 mg poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Reactiile adverse descrise mai jos au fost observate la pacienti care au luat Remotiv si sunt descrise ca fiind frecvente, mai putin frecvente sau cu frecventa necunoscuta. Frecvente (observate la mai mult de 1 din 10, dar la mai putin de 1 din 100 pacienti): slabiciune, dureri de cap, tulburari gastrointestinale, uscaciunea gurii, transpiratie. Mai putin frecvente (observate la mai mult de 1 din 100, dar la mai putin de 1 din 1000 dintre pacienti): ameteala Cu frecventa necunoscuta: oboseala, agitatie, reactii alergice ale pielii, inrosirea pielii. Dupa expunerea la soare au fost raportate foarte rar reactii adverse cutanate similare arsurilor solare si reactii la nivelul ochilor, in special la pacientii cu ten deschis la culoare. Prin urmare, in timpul tratamentului cu Remotiv trebuie evitata expunerea la soare. In cazul aparitiei eritemului (inrosirea pielii), tratamentul cu Remotiv trebuie intrerupt si simptomele aparute vor fi investigate de catre medicul specialist. Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava, sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Conditii de pastrare

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. A se pastra la temperaturi sub 25`C, in ambalajul original Nu utilizati Remotiv 250 mg dupa data de expirare inscrisa pe cutie (dupa EXP.). Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum se elimina medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului