Litera R

#prospect #medicament

Rapamune, drajeuri

Prospect Rapamune, drajeuri

Forma de prezentare:
Drajeuri 1 mg, 2 mg, 5 mg; cutie 3 blist. 10 comprimate


Indicatii:
Profilaxia rejectiei de organ la pacientii adulti cu transplant renal si risc imunologic mic sau moderat.


Doze si recomandari:
Adulti: tratament initial (2-3 luni dupa transplant, in asociere cu ciclosporina si cu corticosteroizi): doza initiala 6 mg apoi 2 mg/zi. Trat. de intretinere: Ciclosporina trebuie intrerupta progresiv, in decurs de 4-8 saptamani si doza de sirolimus trebuie ajustata pentru a obtine o concentratie inaintea dozei urmatoare de 12-20 ng/ml.


Contraindicatii

Hipersensibilitate. Sarcina. Alaptare.


Atentionari:
Se adm. doar oral. Pacienti cu un risc imunologic ridicat. insuficienta hepatica severa. imunosupresia poate determina o susceptibilitate crescuta la infectie si dezvoltarea de limfoame sau alte malignitati, in special la nivelul pielii. Se limiteaza expunerea la lumina solara si radiatii UV. in primele 12 luni de la transplant, se face profilaxia pentru pneumonia cu Pneumocistis carinii si pentru virusul citomegalic (cmv). monitorizarea lipidelor plasmatice. Supravegherea functiei renale la asocierea cu ciclosporina sau cu alte medicamente nefrotoxice. Copii si adolescenti.


Reactii adverse:
Limfocel, infectii fungice, virale sau bacteriene (infectii micobacteriene, cu virus epstein-barr, cu CMV, Herpes zoster, Herples simplex; sepsis), tahicardie, dureri abdominale, diaree, stomatita, pancreatita, anemie, leucopenie, trombocitopenie, purpura trombotica trombocitopenica/sindrom uremic hemolitic, limfom, tulburari limfoproliferative post-transplant, artralgii, necroza osoasa, epistaxis, pneumonie, acnee, eruptii cutanate, infectii ale
tractuli urinar, pielonefrita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog: Cea de-a patra stare de agregare a materiei, in sprijinul esteticii

Expertul Acasa.ro, dr Manuela Ravescu – medic dermatolog

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Sfecla rosie, aliat de nadejde in curele de slabit

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare