Litera P

#prospect #medicament

Pregnyl, liofilizant pentru solutie injectabila

Prospect Pregnyl, liofilizant pentru solutie injectabila

Forma de prezentare:
Liofilizant pentru solutie injectabila 500 U.I./ml; ct. x 3 sau 6 f. cu pulb. + 3 sau 6 f. solv. x 1 ml


Indicatii:
La femei: infertilitate anovulatorie, avort habitual, amenintare de avort. la barbati: hipogonadism hipogonadotrofic. criptorhidism. Oligo-astenospermie si azoospermie.


Doze si recomandari:
Femei: infertilitate anovulatorie: inj. i.m. 10000 UI la mijlocul ciclului. Superovulatie: inj. i.m. 10000 UI, in priza unica. insuficienta de corpus luteum: inj. i.m. 5000 UI in a 5-a zi de ovulatie, repetat in a 9-a zi. Avort habitual, amenintare de avort: inj. i.m. 10000 UI, apoi cate 5000 UI de doua ori/saptamana Barbati: hipogonadism hipogonadotrofic: inj. i.m./s.c. 2000 UI de 2 ori/saptamana criptorhidism: inj. i.m./s.c. 500 UI sau 1000 UI la 5 zile.


Contraindicatii
Tumori hipofizare sau ovariene, carcinom de prostata sau neoplasm androgen - dependent. Disgenezie ovariana, absenta uterului, menopauza precoce, ocluzie tubara cu exceptia cazului in care pacienta se afla in terapie de superovulatie pentru fertilizare in vitro. Tromboflebita activa; hipersensibilitate la gonadotrofina; in reducerea surplusului ponderal; alaptare.


Atentionari:
Nu este eficace la barbati cu FSH crescut; prudenta in hipotiroidism, deficit adreno-cortical sau hiperprolactinemie, afectiuni cardiace sau renale, epilepsie, migrena sau astm bronsic; poate produce sindrom de hiperstimulare ovariana; risc de sarcini multiple; poate produce precocitate sexuala.


Reactii adverse:
Reactie locala/durere la locul de injectie. Cefalee, astenie, depresie, iritabilitate, agitatie. Reactii alergice. Sindrom de hiperstimulare ovariana la femei. La barbati: retentie lichidiana, edeme, senzatie de tensiune la nivelul mameloanelor, ginecomastie, precocitate sexuala.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, dr Cristina Ciuca, medic oftalmolog

Experti Sanatate

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: Cum sa iti stimulezi imunitatea toamna?

Experti Sanatate

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie: 5 beneficii ale MUSTULUI

Expertul Acasa.ro, Ana Ionita - consilier in nutritie

Pune o intrebare


Citeste pe ele.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.