Litera P

#prospect #medicament

Pharmatex, ovule vag.

Prospect Pharmatex, ovule vag.

Indicatii
Pharmatex este indicat pentru contraceptie locala. Aceasta metoda reduce considerabil riscul sarcinii avand o eficacitatea mare daca se respecta modul de utilizare.

Doze si mod de administrare

NU VA SPALATI CU SAPUN dupa raportul sexual; acest spermicid este distrus de sapun. Este posibila numai o toaleta externa cu apa. Asteptati cel putin doua ore inainte de a face o irigatie intravaginala. Pharmatex 18,9 mg se foloseste la fiecare contact sexual indiferent de perioada ciclului, nu numai in perioada in care banuiti ca puteti ramane gravida. Proprietatile farmacologice si structura chimica Clorura de benzalconiu este o sare cuaternara cu proprietati spermicide si antiseptice: -spermicid: el provoaca distrugerea spermatozoizilor. Eficienta clinica a Pharmatex 1,2% este comparabila cu cea a steriletului sau a pilulei; - antiseptic: studiile clinice in vitro realizate au aratat ca acest produs poate avea actiune impotriva unor microorganisme responsabile de boli transmisibile sexual (BTS).

Eficacitatea contraceptiei depinde de utilizarea corecta a ovulelor. Se utilizeaza ovulele inainte de fiecare act sexual indiferent de perioada ciclului hormonal.
Nu se recomanda asocierea cu un alt medicament cu administrare locala, deoarece acesta poate inactiva spermicidul. Acest spermicid este distrus de sapun.
Se utilizeaza un ovul inainte de fiecare act sexual. Ovulul se introduce profund in vagin. Se asteapta pana cand ovul ul s-a dizolvat complet (5-10 minute), inainte de actul sexual.
Protectia asigurata este de 4 ore. In cazul unui nou contact sexual se utilizeaza un alt ovul . Nu se utilizeaza sapun pentru spalare, deoarece spermicidul este distrus. Toaleta externa se face numai cu apa simpla. Irigarea vaginala se poate face la 2 ore dupa utilizarea ovul ului.

Compozitie
Fiecare ovul contine 18.9 mg clorura de benzalconiu.

Grupa farmacoterapeutica: contraceptive locale, contraceptive intravaginale Indicatii terapeutice Contraceptie locala: aceasta metoda reduce considerabil riscul de sarcina, dar nu il elimina total. Aceasta metoda de contraceptie se adreseaza femeilor de varsta fertila si in mod special: - cand exista o contraindicatie temporara sau definitiva pentru contraceptia orala sau cu dispozitiv intrauterin (DIU); - dupa nastere, in timpul alaptarii sau pre-menopauzei; - cand este nevoie de contraceptie episodica; - in cazul folosirii contraceptiei orale, in cazul in care s-a omis sau s-a intarziat administrarea unei doze; in acest caz se recomanda asocierea celor doua metode de contraceptie in intervalul ramas pana la aparitia sangerarii menstruale. - in asociere cu contraceptia locala prin DIU (diafragma, sterilet) in special in timpul administrarii regulate a anumitor medicamente, cum ar fi antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).

Contraindicatii
Hipersensibilitate la clorura de benzalconiu sau la oricare dintre excipientii produsului.
Clorura de benzalconiu este incompatibila cu sapun ul, fiind distrusa de sapun (substante tensioactive).

Hipersensibilitate (alergie) la clorura de benzalconiu sau la oricare din componentii produsului. Precautii Eficacitatea contraceptiva depinde in mod esential de folosirea corecta. Este necesar sa se respecte urmatoarele recomandari: - folosirea sistematica inainte de fiecare raport sexual, indiferent de perioada ciclului. - evitarea oricarei spalaturi sau irigatii vaginale cu sapun inainte sau dupa raportul sexual, deoarece sapunul (chiar urme) distruge substanta activa. Este posibila doar toaleta externa cu apa; - datorita continutului in clorura de benzalconiu, se recomanda intreruperea administrarii produsului in cazul aparitiei sau agravarii unei leziuni genitale. Daca este necesara administrarea altui produs pe cale vaginala, se recomanda a se (re)incepe contraceptia cu Pharmatex 2 % dupa terminarea tratamentului. Interactiuni Nu se recomanda folosirea acestui medicament in asociere cu alte medicamente administrate vaginal (antifungice, antitricomoniazice, antibacteriene, antiseptice, antiherpetice, preparate locale cu estrogeni) sau cu sapunuri.

Sarcina si alaptarea
Nu a fost raportat nici un efect toxic legat de folosirea acestui produs in timpul sarcinii. Substanta activa nu este absorbita, de aceea folosirea acestui produs este posibila in timpul alaptarii. Doze si mod de administrare Folositi un ovul inainte de fiecare raport sexual. Scoateti ovulul din folia termosudata si introduceti-l cu degetul aratator cat mai adanc in vagin inainte de fiecare raport sexual. Este mai usor sa se introduca ovulul in pozitie culcat. Ovulul se topeste in 5 minute si realizeaza protectie contraceptiva timp de 4 ore. in caz de un nou raport sexual, introduceti un nou ovul. Reactii adverse Pot sa apara reactii alergice

Pastrare
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25`C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor. Daca ovulele s-au topit din cauza caldurii, se pun in frigider sau sub jetul de apa rece indreptat catre baza ovulului. Ele isi vor reface starea initiala fara ca produsul sa fie alterat.

Ambalaj
Cutie cu 2 folii termosudate a cate 5 ovule Gama Pharmatex mai contine si Pharmatex 1,2% crema vaginala.

Producator

Laboratoire INNOTHERA Rue Rene Chantereau “L' Isle Vert” 41150 Chouzy-sur-Cisse, Franta Detinatorul Autorizatiei de punere pe piata LABORATOIRE INNOTECH INTERNATIONAL 22 Avenue Aristide Briand, 94110, Arcueil, Franta

Data ultimei verificari a prospectului Aprilie, 2013

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea