Litera P

#prospect #medicament

Paxene, concentratie pentru solutie perfuzabila

Prospect Paxene, concentratie pentru solutie perfuzabila

Forma de prezentare:
Concentratie pentru solutie perf. 6 mg/ml; cutie x 1 flacon x 30, 100, 150 sau 300 ml


Indicatii:
Cancer pulmonar non-microcelular (cu celule „non small“ NSCLC). cancer ovarian. Cancer mamar. Sarcom Kaposi la pacientii cu sindrom de imunodeficienta.


Doze si administrare:
Premedicatie: dexametazona 20 mg oral (sau echivalentul) cu 12 si 6 ore inainte de paclitaxel, difenhidramina 50 mg intravenos cu 30-60 min inainte si cimetidina (300 mg) sau ranitidina (50 mg) intravenos cu 30-60 min inainte. Tratamentul de prima linie al cancerului ovarian: 135 mg/m2, in perfuzie 24 h, urmat de cisplatin 75 mg/m2, la a treia saptamana tratament de linia a doua al cancerului ovarian si mamar: 175 mg/m2 in perfuzie 3 h la un interval de 3 saptamana tratamentul de prima linie al NSCLC: 175 mg/m2 in perfuzie de 3 h, urmata de un compus de platina, la un interval de 3 saptamana tratamentul sarcomului Kaposi la pacientii cu sindrom de imunodeficienta: 135 mg/m2 in perfuzie de 3 h la un interval de 3 saptamana sau 100 mg/m2 in perfuzie de 3 h la interval de 2 saptamani.


Contraindicatii
Reactii de hipersensibilitate severa la paclitaxel. neutropenie, sub 1500/mm3 (sub 1000/mm3 la pacientii cu sarcom kaposi). Sarcina si alaptare.


Atentionari:
Administrarea sub supraveghere medicala, cu trusa antisoc la indemana. In cazul reactiilor grave de hipersensibilitate, se va intrerupe imediat perfuzia si se va incepe tratamentul simptomatic. Examene hematologice frecvente; nu se administreaza daca neutrofilele < 1500/mm3 si trombocitele sub 100000/mm3. In caz de neutropenie severa sau neuropatie periferica severa dozele se reduc cu 20%.


Reactii adverse:
Neutropenie severa cel putin 7 zile, infectii oportuniste. trombocitopenie. Anemie. Reactii de hipersensibilitate severa cu posibila evolutie letala. Modificari ale ecg. hipertensiune arteriala, manifestari trombotice severe, hta asociata cu soc septic, cardiomiopatie si tahicardie asociate cu febra. crize epileptice, encefalopatie, tulburari de vedere, neuropatie vegetativa si motorie cu ileus paralitic. Alopecie. Greata, varsaturi, diaree si mucozite, obstructie intenstinala, perforatii si tromboza mezenterica. cresteri marcante ale AST, fosfatazei alcaline sau bilirubinei. Necroza si encefalopatie hepatica. Crestere reversibila a creatininei serice. Reactii locale - edem, durere, eritem si induratie; ocazional, extravazarea poate duce la celulita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare